Biografie Priscilla Presley

    
Priscilla Presley door de jaren heen

Priscilla Presley is als: Priscilla Ann Wagner geboren op: 24 mei 1945 in: Brooklyn, New York, in het gezin van: James Wagner & Anna Lillian Iversen. Toen Priscilla 6 maanden oud was, kwam haar vader om bij een vliegtuig ongeluk terwijl hij in het Amerikaanse leger zat. In 1948 hertrouwde de moeder van Priscilla met de luchtmachtofficier: Paul Beaulieu. Hij adopteerde Priscilla, en ze kreeg zijn achternaam. In haar tienerjaren kwam ze erachter dat haar ‘stiefvader’ niet haar echte vader was, en haar moeder verbood haar om het ooit ter sprake te brengen. Vanwege de baan van Paul verhuisde het gezin om de 2 à 3 jaar naar een andere plaats, en uiteindelijk verhuist het gezin in 1957 naar Wiesbaden, Duitsland.

                  
Paul & Ann Beaulieu en hun kinderen:                               Priscilla
Priscilla, Don, Michelle, Jeff, Tom en Tim.                                                           

Op 13 september 1959 ontmoette de 14-jarige Priscilla Elvis Presley die ook in Duitsland gelegerd was. Ze ontmoeten elkaar op een feestje dat Elvis had georganiseerd in zijn huis in: Bad Nauheim, en Elvis was zeer onder de indruk van Priscilla die voor deze gelegenheid een matrozenpakje had aangetrokken. Omdat de ouders van Priscilla ontzettend boos waren dat ze veel te laat thuis was gekomen, werd het haar verboden om Elvis ooit nog eens terug te zien. Maar nadat Elvis een goed gesprek had gehad met Priscilla’s ouders, en de belofte deed om haar op tijd thuis te brengen, mochten ze weer met elkaar omgaan. In maart 1960 verliet Elvis Duitsland, en onder toeziend oog van de vele fans en de media zwaaide Priscilla Elvis uit op het vliegveld. Zowel Priscilla als haar ouders dachten niet dat ze Elvis ooit weer terug zouden zien.

          
Priscilla zwaait Elvis uit op het vliegveld in Duitsland.

Maar niets bleek minder waar, want al na enkele weken begon Elvis weer contact te zoeken met Priscilla via telefoontjes en brieven. In de zomer van 1962 kreeg Priscilla toestemming om 2 weken bij Elvis in Graceland op vakantie te gaan. In maart 1963 verhuisde Priscilla naar Graceland, met de belofte om wel haar school af te maken en haar diploma te behalen. Vlak voor Kerst in 1966 deed Elvis een huwelijksaanzoek bij Priscilla, en zij accepteerde hem.

                           
      Foto, net gemaakt na het huwelijksaanzoek                              Verlovingsringen     

Op 1 mei 1967 was het dan zover, Elvis trouwde met Priscilla in een kleine privé ceremonie in: The Aladdin Hotel in: Las Vegas waar zo’n 14 gasten bij aanwezig waren, zoals: Vernon & Dee Presley, ouders van Priscilla, haar zusje Michelle (op dat moment 13 jaar) en haar broertje Danny (op dat moment 17 jaar), Colonel Tom Parker en zijn vrouw Marie, Billy & Jo Smith (neef van Elvis), Patsy & Gee Gee Gambill (nicht van Elvis) en Memphis Maffia leden: George Klein, Joe & Joanie Esposito en Marty & Patsy Lacker. De Oma van Elvis was niet aanwezig, omdat ze bang was om te vliegen. De ceremonie was om 9 uur ’s morgens, en duurde slechts 8 minuten. Priscilla’s getuige was haar jongere zusje: Michelle Beaulieu, en Elvis had maar liefst 2 getuigen namelijk 2 leden van de “Memphis Maffia”: Joe Esposito & Marty Lacker. Priscilla had haar eigen trouwjurk ontworpen, en de rest van de bruiloft werd door: Colonel Tom Parker georganiseerd en geregeld. De bruidstaart koste: 3,200 Dollar en bestond uit 6 lagen. Deze taart was in 1e instantie voor een andere bruiloft bedoelt, maar De Colonel wist de banketbakker om te kopen en werden op het laatste moment de namen veranderd in: Elvis & Priscilla. Na de huwelijksvoltrekking stond er een chique ontbijt klaar voor de gasten, dat bestond onder andere uit: oesters, kreeft, gebraden kip, speenvarken en champagne. Kosten voor dit ontbijt: 10,000 Dollar. De 1e dans die door het bruidspaar werd gedanst was op het nummer: “Love me Tender” van: Elvis Presley. Kort nadat ze getrouwd waren raakte Priscilla zwanger, en werd op 1 februari 1968 hun dochter: Lisa Marie Presley geboren. Op 29 mei 1967 werd er voor alle mensen die niet aanwezig mochten zijn bij het “officiële” huwelijk, een 2e receptie gehouden op: Graceland. Ook voor deze gelegenheid hadden Elvis & Priscilla hun trouwkleding opnieuw aangetrokken.

          
De huwelijksdag van Elvis & Priscilla in Las Vegas

Vanwege het feit dat Elvis vaak weg was door filmverplichtingen en optredens, begon Priscilla in 1972 een affaire met haar karateleraar: Mike Stone. Op 8 januari 1973 vroeg Elvis de scheiding aan, die op 9 oktober 1973 werd uitgesproken. Elvis en Priscilla bleven goede vrienden na de scheiding, en deelden de voogdij over Lisa Marie. In eerste instantie ging Priscilla akkoord met de volgende financiële regeling/alimentatie die Elvis en zijn advocaat hadden berekend: per maand zou Priscilla een bedrag van $1000,- ontvangen waarvan ze kon leven. Ook zou Priscilla een éénmalig bedrag van $100.000 krijgen. En voor het levensonderhoud voor Lisa Marie zou ze een bedrag van $500,- krijgen totdat ze 18 jaar werd. Toen Priscilla ontdekte dat Elvis veel meer geld verdiende dan ze altijd had gedacht, eiste ze een nieuwe regeling. Elvis was niet blij, maar zorgde ervoor dat er een nieuwe regeling werd getroffen. De nieuwe regeling was als volgt: Ze kreeg een bedrag van $750.000 met toezegging van nog eens $1.250.000 in een maandelijkse aflossing van $6.000. Daarop kreeg ze ook nog eens een bedrag van $1.200 per maand om van te leven, en het bedrag voor het levensonderhoud van Lisa Marie werd verhoogd naar $14.000 per maand. Na de scheiding opende Priscilla samen met haar goede vriendin: Olivia Bis een kledingwinkel in: Los Angeles met de naam: “Bis & Beau”, die vanwege te weinig verkopen in 1976 werd gesloten.

        
Priscilla Presley & Lisa Marie Presley

Na de dood van Elvis, trad Priscilla naar voren als uitvoerder voor zijn enige erfgenaam: Lisa Marie Presley, die op dat moment 9 jaar was. Vanwege de hoge kosten om Graceland te onderhouden, besloot Priscilla om Graceland open te stellen als museum voor de vele fans. Op 7 juni 1982 werden voor de 1e keer de deuren van Graceland geopend voor publiek. In 1988 bracht Priscilla een parfumlijn op de markt onder haar eigen naam, en was ze producer van een aantal speelfilms onder andere: “Breakfast with Einstein” en “Finding Graceland”. In 1978 kreeg ze de rol van: “Jenna Wade” aangeboden in de serie: “Dallas”. Ze speelde deze rol tot 1988. Daarna was ze naast: Leslie Nielsen te zien in de films: “The Naked Gun 2½: The Smell of Fear” en in: “Naked Gun 33⅓: The Final Insult”. Ook speelde ze rollen in de series: “Melrose Place”, “Touched by an Angel” en “Spin City”.


Trouwakte van Elvis & Priscilla Presley

In 1985 kwam haar autobiografie uit met de titel: “Elvis and Me”, dat in: 1988 werd verfilmd met in de hoofdrollen: Susan Walters als Priscilla en: Dale Midkiff als Elvis Presley. In 1997 werd er een kritisch boek over Priscilla geschreven door: Suzanne Finstad, en heette: “Child Bride: The Untold Story of Priscilla Beaulieu Presley”. Priscilla was niet blij met het boek, en spande een rechtszaak aan tegen 1 van de bronnen van het boek. Deze rechtszaak won Priscilla, en heeft daarna geen stappen meer ondernomen tegen de schrijfster en de uitgever.

                    
Priscilla als: The Wicked Queen              Priscilla als: Genie in the Lamp

In 2014 speelde Priscilla de rol van: “The Wicked Queen” in de musical: “Snow White and the Seven Dwarfs”. In deze musical zong ze 1 liedje, namelijk: “Trouble” van: Elvis Presley. In 2015 speelt ze de rol van: “Genie in the Lamp” in de musical: “Aladdin”. Na haar scheiding van Elvis en haar relatie met Mike Stone, had Priscilla 6 jaar een relatie met acteur: Mike Edwards. Daarna had ze 22 jaar een relatie met de Italiaanse regisseur en toneelschrijver: Marco Garibaldi, waarmee ze een zoon kreeg. Hij werd op: 1 maart 1987 geboren en heet: Navarone Garibaldi. In 2006 kwam de relatie van Priscilla en Marco Garibaldi tot een einde. Daarna had ze een ze tot 2009 een relatie met: Nigel Lythgoe. Daarna was Priscilla een tijdje met: Barry Crocker, en de geruchten gaan dat ze nu een relatie heeft met de 42-jarige Britse radio DJ: Toby Anstis. Ook gaan er geruchten dat ze in de loop der jaren een verhouding heeft gehad met: Robert Kardashian, Elie Ezerzer, Richard Gere, Julio Iglesias, Tom Jones en Richard Palmer.

   Priscilla Presley & Elvis Presley

   Priscilla Presley & Mike Stone

   Priscilla Presley & Mike Edwards

   Priscilla Presley & Marco Garibaldi

   Priscilla Presley & Nigel Lythgoe

   Priscilla Presley & Barry Crocker

   Priscilla Presley & Toby Anstis

  Priscilla Presley & Tom Jones