Biografie Lisa Marie Presley

          

Lisa Marie Presley is geboren op: 1 februari 1968 om: 17.01 uur in: Memphis, Tennessee, als enig kind in het gezin van: Elvis Presley en Priscilla Beaulieu. Ze was 51 centimer lang, en woog ruim 6 pond. Haar 2e naam “Marie” komt van de 1e vrouw van De Colonel die: Marie Francis Mott heette. Toen haar ouders in 1973 scheiden, ging Lisa Marie bij Priscilla wonen. Toen Elvis op 16 augustus 1977 overleed, was Lisa Marie 9 jaar. Samen met de vader van Elvis: Vernon Presley en Vernon’s moeder: Minnie Mae Presley was ze de enige erfgenaam van Elvis, en erfde ze na de dood van Vernon en Minnie Mae zijn huis: Graceland en zijn muzikale erfenis. Vanwege de hoge kosten om Graceland te onderhouden, besloot Priscilla om Graceland open te stellen als museum voor de vele fans. Op 7 juni 1982 werden voor de 1e keer de deuren van Graceland geopend voor publiek.

                
Elvis & Lisa Marie Presley            Priscilla & Lisa Marie Presley

Op 3 oktober 1988 trouwde Lisa Marie met muzikant: Danny Keough. Samen kregen ze 2 kinderen, een dochter op: 29 mei 1989 met de namen: Danielle Riley Keough, en een zoon die: Benjamin Keough heet op: 21 oktober 1992. Op 6 mei 1994 scheidde Lisa Marie van Danny Keough. Op 26 mei 1994 trouwde Lisa Marie met de bekende zanger: Michael Jackson. Het stel kende elkaar al vanaf: 1992. In januari 1996 vroeg Lisa Marie de scheiding aan, en na de scheiding blijven Michael en Lisa Marie goede vrienden van elkaar. In 1997 verraste Lisa Marie alle Elvis-Fans met een videoclip op: “The 20th anniversary of Elvis’ death”. Ze song in die videoclip samen met haar vader een duetversie van het nummer: “Don’t Cry Daddy”, dat zeer goed werd ontvangen. Alle fans gingen er toen vanuit dat Lisa Marie in de voetsporen van haar vader zou treden, en in dezelfde stijl haar muzikale carrière zou gaan maken. Helaas voor de fans wilde Lisa Marie alleen haar eigen soort muziek uit gaan brengen.

                  
Lisa Marie Presley & Danny Keough     Lisa Marie Presley & Michael Jackson

In 2000 was ze kort verloofd met singer/songwriter: John Oszajca, maar ze verbrak de relatie omdat ze de acteur: Nicolas Cage had ontmoet op een feestje. Lisa Marie en Nicolas trouwden op: 10 augustus 2002 in een privéceremonie op Hawaii. Op 25 november 2002 vroeg Nicolas Cage de scheiding aan, die op: 16 mei 2004 definitief werd uitgesproken. Op 8 april 2003 werd haar debuutalbum uitgebracht met de titel: “To Whom It May Concern”, dat op nummer 5 in de Amerikaanse Album Top 10 terecht kwam en met goud werd bekroond. Op 5 april 2005 werd haar 2e album uitgebracht met de titel: “Now What”. Dit album belande op nummer 9 in de Amerikaanse Album Top 10. Op dit album zingt zangeres: P!nk een duet met haar, en na de opnames daarvan raakten beide zangeressen erg goed met elkaar bevriend.

                        
Lisa Marie Presley & John Oszajca          Lisa Marie Presley & Nicolas Cage

Op 22 januari 2006 trouwde Lisa Marie voor de 4e keer. Deze keer met Gitarist en Producer: Michael Lockwood in een ceremonie in Japan, waarbij Danny Keough de getuige was van het stel. Op 7 oktober 2008 werd hun tweeling geboren, 2 meisjes met de namen: Harper Vivienne Ann en Finley Aaron Love.

                        
Lisa Marie Presley & Michael Lockwood           Harper Vivienne Ann & Finley Aaron Love

In Augustus 2007 brengt Lisa Marie weer een duet uit met haar vader. Deze keer heeft ze gekozen voor het nummer: “In the Ghetto”. De opbrengsten van deze single waren voor de “Presley Foundation” en bereikte in Amerika de 1e plaats in de downloadlijst van I-Tunes. De bij behorende clip zorgde voor veel discussie omdat daar een baby in te zien was omringt door wapens. In 2012 bracht Lisa marie weer een duet met haar vader uit. Deze keer werd er gekozen voor het nummer: “I Love You Because”. Op 15 mei 2012 kwam haar 3e album uit dat: “Storm & Grace” heette, dat geproduceerd is door: T-Bone Burnett.

Lisa Marie Presley woonde tijdens haar huwelijk met haar man: Michael Lockwood en hun tweeling in: Londen, Engeland. Na 10 jaar huwelijk, vroeg Lisa Marie op 13 juni 2016 de scheiding aan. Lisa Marie en haar tweeling wonen nu in: San Francisco, California. Volgens de geruchten heeft Lisa Marie de scheiding aangevraagd omdat ze regelmatig werd mishandeld, en vanwege het feit dat Michael op haar geld uit was. Op 10 augustus 2016 melde de media dat Lisa Marie Presley zichzelf had laten opnemen in de afkickkliniek: “The Hills Treatment Center” in: Los Angeles, dat zo’n 400.000 Dollar per maand kost. Lisa Marie had zich daar op laten nemen om van haar pijnstillersverslaving af te komen. Het is trouwens niet de 1e keer dat Lisa Marie in een afkickkliniek zit, want op 17-jarige leeftijd werd ze ook al eens opgenomen om van haar drank en drugs gebruik af te komen. Ze gebruikte vanaf 13-jarige leeftijd al: cocaïne, verdovende middelen, wiet en drank om maar te zorgen dat ze niet nuchter door het leven hoefde.


Danielle Riley Keough & Ben Smith-Petersen

De dochter van Lisa Marie Presley heet: Danielle Riley Keough en is op: 29 mei 1989 geboren in: Santa Monica, Californië. Ze werkt als Model en als Actrise onder naam: Riley Keough, en was in onder andere in de volgende films te zien: The Runaways, The Good Doctor, Kiss of the Damned, Mad Max: Fury Road en Dixieland. In 2012 leerde ze de stuntman: Ben Smith-Petersen kennen op de filmset van: Mad Max: Fury Road. Op 4 februari 2015 trouwde het stel in: Napa, Californië. Ze hebben 1 dochtertje die de naam Tupelo Storm Smith-Peterson heeft gekregen, en geboren is in 2022 doormiddel van een draagmoeder. Dit omdat Riley lijd aan de ziekte van Lyme en een auto-immuunziekte.

 


Benjamin Storm Keough

De zoon van Lisa Marie Presley heet: Benjamin Storm Presley Keough en is op: 21 oktober 1992 geboren in: Tampa, Florida. Hij is net als zijn moeder en opa zanger voornamelijk in de Ghotic scene. Hij noemt zich ook vaak Ben Presley, tot grote ergernis van Priscilla Presley. Benjamin Storm Presley Keough pleegde op: 12 juli 2020 zelfmoord, en werd slechts 27 jaar. Hij werd in oktober 2020 in “The Meditation Garden” van Graceland begraven.


Het graf van Benjamin Storm Keough
in The Meditation Garden.