In de media

Op deze pagina vind u artikelen uit bladen/magazines en filmpjes van programma’s waaraan 
wij hebben meegewerkt, vanwege onze Verzameling.
Heel veel plezier met het lezen en het bekijken daarvan!

 

(Noot van de webmaster: Ga met je muis op de desbetreffende afbeelding staan en druk op de rechter muisknop. Klik daarna op “afbeelding openen in nieuw tabblad”. In de meeste gevallen kun je daarna, in het nieuwe scherm, nog een keer op de afbeelding klikken zodat het vergroot word en makkelijker te lezen is.)

          
In 2013 hebben wij meegewerkt aan een fotosessie/presentatie die een studente moest maken voor haar studie: Fotografie aan de Universiteit in Groningen.


Interview voor: “Max Magazine”.
Verschenen: Nr. 2 – 11 jan. t/m 17 jan. 2014.


In het programma “HEA!” van: Omrop Fryslân.
De reportage over onze verzameling begint bij +/- 3.50 min.
Deze aflevering was te zien op: Dinsdag 25 november 2014.
Alleen jammer van de verkeerde achternaam.
Het had Draaisma moeten zijn I.P.V. Reitsma.

Klik HIER om naar het desbetreffende filmpje te gaan van HEA!

Deze agenda is uitgebracht door het bedrijf: “Kitsch Kitchen”.
Deze firma brengt elk jaar een agenda uit met elk jaar een ander thema,
2015 staat in het teken van verzamelaars en hun verzamelingen.
Wij hebben met heel veel plezier hieraan meegewerkt.
In deze agenda is een foto van ons te vinden met onze Elvis Presley Verzameling.
(Zie schuine foto.)


Artikel over onze verzameling in het magazine: “Hobbyfestival”
nummer: 6 – 2015.Artikel uit: Leeuwarder Courant.
uitgebracht op: Maandag 23 November 2015.

 


Kim-Lian van der Meij  …………………………………………………………………

In de zomer van 2015 werden wij benaderd voor het televisieprogramma “Verzamel Koorts”. Dit programma is te zien bij SBS6 en word geproduceerd door Talpa. De presentatie is in handen van Kim-Lian van der Meij. Op 30 september 2016 vonden er bij ons thuis proefopnames plaats, waar we een hele dag voor moesten uittrekken. We hebben hier met veel plezier aan meegewerkt, maar helaas besloot John de Mol dat we niet in de uitzendingen te zien zouden zijn.


Deze kop verscheen op woensdag 23 augustus 2017 op de voorpagina van het Sneeker Nieuwsblad. (Plaatselijke krant van de gemeente Sûdwest Friesland.)
Helaas door een fout van de drukkerij was ons interview niet geplaatst.

Het bovenstaande interview verscheen op: woensdag 30 augustus 2017 alsnog in het “Sneeker Nieuwsblad”, met een verontschuldiging erbij dat het de week daarvoor was misgegaan.

 


Frank van ’t Hof

Op Zondag 24 maart 2019 gaf Albert een interview in het radioprogramma “Vroeg op Frank”. “Vroeg op Frank” is een ochtendprogramma op NPO2 dat gepresenteerd wordt door Frank van ’t Hof. Hij presenteert het programma ieder weekend van 6.00 uur tot 9.00 uur. Sinds 18 november 2018 heeft hij iedere zondag een verzamelaar in de uitzending.

Hieronder is het desbetreffende interview terug te luisteren.

In het magazine “Verzamelkrant” stond een interview van ons, met prachtige foto’s van items uit onze verzameling. Het artikel stond in de Juni/Juli 2019 uitgave.

In het twee maandelijkse magazine “Poppenhuizen & Miniaturen” (Nr. 162 – Juli – Augustus 2019) stond een interview van ons. Dit naar aanleiding van het geboortehuis van Elvis Presley, die Albert heeft nagebouwd.Jan-Willem Roodbeen

Op Vrijdag 16 augustus 2019 gaf Albert een interview in het radioprogramma “Jan-Willem start op” naar aanleiding van de 42e sterfdag van Elvis Presley. Dit radioprogramma is elke werkdag te beluisteren op NPO2 tussen 6.00 en 9.00 uur ’s morgens.

Hieronder is het desbetreffende interview terug te luisteren.

In de periode: 20-09-2020 t/m 28-02-2021 hebben we meegewerkt aan de tentoonstelling “Fervente Verzamelaars” in het CODA Museum in Apeldoorn. Een gedeelte van onze Disney Verzameling staat daar tentoongesteld. Er werd een boekje uitgegeven van alle verzamelaars die hebben meegewerkt aan deze tentoonstelling. Hieronder onze bijdrage.

 

In week 45 (7 t/m 13 november 2020) stond Albert met zijn Elvis Presley Verzameling in de “Tros Kompas”. Zie hieronder het artikel.

Op Zaterdag 24 april 2021 moesten we ons melden in de TV studio’s van Endemol Shine in Amsterdam. Want ik (Albert) had zich opgegeven voor het programma “First & Last” gepresenteerd door Martien Meiland & Britt Dekker. Ik was geen deelnemer, maar was een onderdeel van een spel in ronde 3. Daar waren meerdere verzamelaars aanwezig, waaronder ik met een beeld uit mijn Elvis Presley Verzameling. De kandidaten moesten raden uit hoeveel items een verzameling bestond. Ze mochten niet het laagst of hoogst aantal hebben, want dan lagen ze uit het spel. Het programma werd op Vrijdag 21 mei mei om 21.30 uur uitgezonden bij SBS 6. Hieronder een aantal foto’s van Albert tijdens het programma. Ik had destijds bijna mijn hele collectie geteld, en kwam op een totaal van 2015 stuks.


Martien Meiland & Britt Dekker

 

In het blad “De Verzamelaar” stond in de editie
van 15 juli – 15 september 2021 een interview
van ons over onze Elvis Presley Verzameling.
Zie hieronder het artikel.

Onderstaande kranten artikel verscheen op
Maandag 13 september 2021 in het Nederlands Dagblad.

Op zaterdag 12 februari waren wij (Albert & Jochum) te gast in het radioprogramma “Open Huis”. Dit programma is te beluisteren op NPO Radio 5 bij de omroep EO in Hilversum. Het wordt gepresenteerd door Tom Herlaar en sidekick Arjan Mitzer. Hieronder wat foto’s, die in de studio gemaakt zijn, en natuurlijk het interview is terug te beluisteren op de onderstaande link.


Albert, Tom Herlaar & Jochum

In het tijdschrift Panorama nr. 51/52 (21 december 2022 t/m 04 januari 2023) stond een klein artikel van ons met bijbehorende foto, n.a.v. de nieuwe film “ELVIS”. Jammer genoeg is de tekst niet letterlijk wat en hoe wij dingen gezegd hebben. Hieronder het artikel + bijbehorende foto.

In de plaatselijke krant “Groot Sneek” stond in juni 2023 een groot interview van ons over onze Elvis Presley Verzameling, en over onze Disney Verzameling.

Op woensdag 19 juli 2023 waren we te gast in de radiostudio van radiozender 100%NL in het programma “De Barry Paf Show” met presentator Barry Paf.  We waren daar te gast in verband
met onze Disney Verzameling. We hebben een super leuke middag gehad. Hieronder een aantal foto’s die zijn gemaakt en natuurlijk het fragment waarin we te horen zijn.


Albert  –  Barry Paf  –  Jochum