Bouwproject 1

 

In juni 2017 ben ik (Albert) gestart met een voor mij geheel nieuwe uitdaging: het maken van het geboortehuis van Elvis Presley, op een schaal van 1:12. Het schaalmodel wordt geheel van hout, ook alle meubeltjes worden van hout en deze maak ik allemaal zelf (met uitzondering van het gasfornuis in de keuken). Het huis waar Elvis het levenslicht zag is er nog steeds en staat in Tupelo, Mississippi. Het is tegenwoordig een museum en is net als “Graceland” in Memphis, Tennessee een bedevaartsoord voor Elvisfans van over de hele wereld. Helaas heb ik zelf die reis nog nooit gemaakt, maar dankzij de vele foto’s en filmpjes die er op internet zijn verschenen heb ik wel een goed beeld van het huis en zijn inrichting kunnen krijgen. 

Op deze pagina kunt u de voortgang van dit project volgen. Regelmatig zal ik hier foto’s plaatsen van het originele huis en de voortgang van mijn project, zodat je een leuke vergelijking kunt maken tussen het origineel en mijn schaalmodel.

 

Hier enkele foto’s van het originele huis in Tupelo, Mississippi.

                    
Woon/Slaapkamer in het geboortehuis van Elvis Presley

 

      
Keuken geboortehuis Elvis Presley

 

Het bouwproject van Albert.

Op onderstaande foto’s is te zien hoe het schaalmodel in elkaar is gezet. Het dak is afneembaar, zodat je de binnenkant ook goed kunt zien. Op de binnenmuren is ook meteen het behang geplakt. De ramen en deuren zijn nog niet vastgelijmt zodat het eventueel nog aangepast kan worden mocht dat nodig zijn. Het gasfornuis in de keuken hebben we gekocht. De onderstaande foto’s zijn begin juni 2017 gemaakt.


Voor/Zij aanzicht schaalmodel

  
Woon/Slaapkamer schaalmodel


Keuken schaalmodel met fornuis

 

 

We zijn een aantal weken verder, en er is veel gebeurt in de tussentijd met het schaalmodel. Zo zijn er aan de buitenkant plankjes gelijmd, zodat het lijkt dat de muren gemaakt zijn van rabatdelen. De ramen en deuren zijn vastgezet en aan de buitenkant afgewerkt met sierlijsten. Er staat een schoorsteen op het dak en er zijn zowel bij de achterdeur als de voordeur horren gemaakt. Binnen zijn alle vloeren verhoogd evenals de veranda. In de keuken is een voorzetwand gemaakt waarin de schoorsteen is verwerkt en een inbouwkast met planken. Er is een complete eethoek gebouwd, een servies kast, een dekenkist, een bijzet tafeltje, een strijkplank en een ouderwets wasbord. Ook het flessenkratje + de flesjes heb ik zelf gemaakt. In de woon/slaapkamer is er een schouw met open haard gemaakt. Daarnaast is er een tweepersoonsbed gemaakt en 2 schilderijtjes die later aan de muur moeten worden bevestigd. De foto’s zijn genomen op 1 augustus 2017.


Voor/Zij aanzicht schaalmodel

  
Woon/Slaapkamer schaalmodel

  
Keuken schaalmodel

 

 

Het is alweer een tijdje geleden, dus hierbij maar weer even een up-date van de vorderingen van mijn miniatuur geboortehuis van Elvis Presley wat ik aan het nabouwen ben. Afgelopen maanden heeft het een beetje stil gestaan omdat ik er even geen zin meer in had, maar zo ineens had ik weer inspiratie om toch verder te bouwen. Maandag 23 april 2018 ben ik langzaam aan weer begonnen met bouwen. Alle meubels zijn inmiddels gemaakt, nu ben ik bezig met alles te schilderen en het dak moet ook nog gemaakt worden. En dan kan ik beginnen met inrichten en nog wat kleine dingen bij elkaar sprokkelen zoals servies, potten, pannen, lakens, dekens, kussens enz. enz. Onderstaande foto’s zijn gemaakt op 25 mei 2018.

 


Bovenaanzicht Woon/Slaapkamer

  

Woon/Slaapkamer

  

 


Bovenaanzicht Keuken

  

Keuken