Overlijden Lisa Marie Presley


Lisa Marie Presley

Hieronder een volledig verslag van de laatste dagen van Lisa marie Presley.

ZONDAG 8 JANUARI 2023:

Lisa Marie Presley verscheen tijdens “Elvis Birthday Celebration” op het landgoed Graceland, om samen met de fans van Elvis zijn 88e verjaardag te vieren. Lisa Marie nam ruim de tijd om met de fans te praten, op de foto te gaan en heel veel handtekeningen uit te delen.

   
Lisa Marie Presley met de verjaardagstaart voor Elvis.


Lisa Marie deelt handtekeningen uit en maakt selfies
met de Fans en houd een toespraak.

DINSDAG 10 JANUARI 2023:

Lisa Marie was samen met haar moeder Priscilla Presley en hun goede vriend Jerry Schilling te gast bij “The Golden Globes” award show in Beverly Hills, om acteur Austin Butler te steunen. Hij was genomineerd voor zijn rol als Elvis in de gelijknamige film uit 2022. Austin Butler kwam als winnaar uit de bus. Heel veel mensen waren geschrokken van Lisa Marie, ze zag er erg slecht uit, en tijdens een interview op de rode loper moest ze ondersteunt worden door Jerry Schilling.


Lisa Marie & Jerry Schilling Op de rode loper.

Lisa Marie, Priscilla & Austin Butler tijdens het gala.

DONDERDAG 12 JANUARI 2023:

Rond de klok van half 10 ‘s ochtends werd Lisa Marie gevonden, in haar huis in Calabasas, California, door haar huishoudster en haar ex-man Danny Keough. Lisa Marie had een hartstilstand. Danny begon meteen met reanimatie, dat later werd overgenomen door het ambulance personeel, die haar hart weer op gang kregen. Toen de ambulance arriveerde bij het ziekenhuis, kreeg Lisa Marie opnieuw een hartstilstand. De familie was inmiddels ook al in het ziekenhuis gearriveerd, en besloten dat Lisa Marie niet meer gereanimeerd mocht worden als haar hart er weer mee zou stoppen. Ze werd in een kunstmatige coma gebracht, waar kort daarna haar hart er weer mee ophield. Al snel daarna werd ze hersendood verklaard door een arts. Lisa Marie Presley overleed op 54-jarige leeftijd.

 
Het huis van Lisa Marie in Calabasas, California.

   
Priscilla Presley, Danny Keogh & Jerry Schilling komen in het
ziekenhuis aan waar Lisa Marie naartoe is gebracht.

DONDERDAG 19 JANUARI 2023:

Lisa Marie werd begraven in de Meditation Garden op Graceland, naast haar zoon Benjamin. Alleen de naaste familie en een paar goede vrienden waren hierbij aanwezig.


Laatste rustplaats van Lisa Marie rechts van haar zoon Benjamin.

ZONDAG 22 JANUARI 2023:

Er was een publieke herdenkingsdienst georganiseerd ter ere van Lisa Marie Presley, waar iedereen aanwezig mocht zijn die daar behoefte aan had. Ook de directie familie en vrienden waren hierbij aanwezig. Onder andere: Axl Rose (Guns ‘N’ Roses), Billy Corgan (The Smashing Pumpkins), Alanis Morissette en gospelgroep The Blackwood Brothers brachten een muzikaal eerbetoon aan Lisa Marie. Onder andere: Priscilla Presley, Ben Smith-Petersen (echtgenoot Riley Keough), Jerry Schilling en Sarah Ferguson gaven een toespraak. Zo’n 1,5 miljoen mensen wereldwijd volgden de herdenkingsdienst via de live-stream van Graceland. De dienst duurde ongeveer anderhalf uur, waarna de familie en andere genodigden, waaronder Baz Luhrmann (producer “Elvis” 2022) en Austin Butler (acteur “Elvis” 2022), langs het graf van Lisa Marie liepen om bloemen neer te leggen en haar een laatste groet te brengen, vervolgens gingen zij Graceland binnen. Daarna werd het overige publiek de gelegenheid gegeven om langs het graf te lopen en eventueel bloemen neer te leggen.


Priscilla Presley tijdens de herdenkingsdienst.

 
Jerry Schilling, Ben Smith-Petersen & Sarah Ferguson tijdens de herdenkingsdienst.


Lisa Marie Presleys Memorial Programma.

Doodsoorzaak Lisa Marie Presley + nasleep.

Op donderdag 13 juli is de doodsoorzaak van Lisa Marie Presley bekend gemaakt.

Na autopsie is de doodsoorzaak van de op 13 januari overleden Lisa Marie Presley bekend gemaakt.  In het autopsierapport is te lezen dat zij is overleden aan een verstopping van de dunne darm. Deze verstopping is ontstaan door de vorming van littekenweefsel na een operatie die wordt gedaan om te helpen af te vallen. De dood van Lisa Marie greep ook haar moeder Priscilla Presley erg aan. Zij reageerde destijds op het overlijden van haar dochter als volgt: “Het is met een zwaar hart dat ik het verpletterende nieuws moet delen dat mijn mooie dochter Lisa Marie ons verlaten heeft”, liet moeder Priscilla Presley destijds weten in een verklaring. “Ze was de meest gepassioneerde, sterkste en meest liefhebbende vrouw die ik ooit gekend heb.” Ondanks het grote verdriet spande Priscilla toch een rechtszaak aan in verband met de erfenis. Zij trok de geldigheid van het testament van Lisa Marie in twijfel. In 2016 is er een wijziging aangebracht waar door niet Priscilla, maar Lisa Marie’s dochter Riley Keough haar gehele nalatenschap zou gaan beheren. Daarmee zou zij ook eigenaar worden van Graceland, het landgoed waarvan Lisa Marie na de dood van Elvis eigenaar van werd. Na maanden lang juridisch getouwtrek zijn Riley Keough en Priscilla Presley tot een overeenkomst gekomen. Hierin staat dat Riley als enige de nalatenschap gaat beheren en dat Priscilla er niet meer bij betrokken is. Wel krijgt Priscilla een eenmalig geldbedrag vanuit de erfenis. Daarnaast blijft zij in een adviserend rol betrokken bij de nalatenschap, hiervoor krijgt ze maandelijks een bedrag. Ook staat in de overeenkomst dat Priscilla, na haar overlijden, op Graceland begraven zal worden. De documenten waarin de gehele overeenkomst staat beschreven zijn ingediend bij de rechtbank, die zijn goedkeuring nog moet geven. Dit lijkt echter een formaliteit te zijn.  Riley verteld over de afgelopen periode en de band me haar oma het volgende: “Ik kan het altijd goed met haar vinden. De afgelopen periode was erg lastig, maar alles is weer als voorheen tussen ons. Ik heb altijd veel respect gehad voor hoe zij de nalatenschap van mijn opa (Elvis) heeft beheerd en opgebouwd tot wat het nu is. Als iemand anders beweert maakt dat mij erg verdrietig. Zij is een geweldige vrouw en wij en de rest van de familie hadden gewoon behoefte aan duidelijkheid en die is er nu.