Diverse Handtekeningen

Van de onderstaande personen hebben wij een handtekening in onze Elvis Presley Collectie zitten. Bij alle handtekeningen zit een Certificaat van Echtheid, behalve die van Ed Bonja, 
Donna Presley Early, Bill Lynn, Dolly Parton en van het duo: René Shuman en Angel-Eye, 
want die hebben we zelf ontmoet. Bij de foto’s hebben we een korte beschrijving neergezet wat de link met Elvis is.


Priscilla Presley

– Geboren: 24 mei 1945 in Brooklyn, New York.
– Link met Elvis: Priscilla was van 1967 t/m 1973 getrouwd met Elvis Presley.
– Overige Info: Priscilla ontmoette Elvis op 14-jarige leeftijd in Wiesbaden, Duitsland, toen haar stiefvader daar een baan had in het leger. Elvis zat daar zijn militaire dienst uit. Elvis en Priscilla kregen een dochter Lisa Marie. Na de scheiding van Elvis werd Priscilla actrice, en later een zakenvrouw.

————*————


Lisa Marie Presley

– Geboren: 1 februari 1968 in Memphis, Tennessee.
– Link met Elvis: Ze is de dochter van Elvis en Priscilla.
– Overige Info: Lisa Marie Presley lanceerde in 2003 haar debuutalbum “To Whom It May Concern”. In 2005 kwam haar 2e album uit, met de titel: Now What”. En in 2012 kwam haar 3e album uit dat “Storm & Grace” heette. Tussendoor bracht ze een aantal singles uit, die ze opnieuw had ingezongen met haar vader.

————*————


Anita Wood Brewer

– Geboren: 27 mei 1938 in Bells, Tennessee.
– Link met Elvis: Anita had van 1957 t/m 1962 een relatie met Elvis Presley.
– Overige Info: Ze trouwde in 1964 met American Football Speler: Johnny Brewer.
Ze nam enkele platen op bij: ABC/Paramount Records, Sun Records en Santo Records.

————*————


Ginger Alden

– Geboren: 13 november 1956 in Memphis, Tennesssee.
– Link met Elvis: Ginger had van 1977 een relatie met Elvis Presley.
– Overige Info: Ze Elvis had Ginger ten huwelijk gevraagd, en haar een grote diamanten ring had gegeven. De trouwdatum was vast gesteld op 25 december 1977, maar helaas overleed Elvis voortijdig. Ginger was degene die Elvis vond in zijn badkamer op de dag dat hij kwam te overlijden. Verder kennen we Ginger van diverse films waarin ze acteerde. In 1991 trouwde ze met Ronald Leyser (die in 2015 overleed), en samen kregen ze een zoon die Hunter Leyser heet. In 2014 kwam haar lang verwachte boek uit over haar leven met Elvis, met de titel “Elvis & Ginger”.

————*————


Barbara Hearn Smith

– Geboren: 1941.
– Link met Elvis: 
Barbara had van 1956 t/m 1957 een relatie met Elvis Presley.

– Overige Info:  ze trouwde later met CIA officier: Jim Smith.

————*————


Bill Lynn

– Geboren: 17 maart 1933 in Bogotá, Colombia.
– Overleden: 5 januari 2006 in Villa de Leyva, Columbia
aan de gevolgen van een longaandoening.
– Link met Elvis: Bill Lynn was begin jaren 60 een sessie drummer voor: ABC/Paramount Records, waardoor hij Elvis Presley leerde kennen. Elvis vond hem een goede drummer
en zorgde ervoor dat Bill in zijn band kon spelen als de vaste drummer niet kon of ziek was.
Bill Lynn is ook op een aantal albums van Elvis te horen, en speelde in een aantal Elvis films
waaronder: “Easy Come, Easy Go” uit 1967 en “Speedway” uit 1968.
– Overige Info: Op 27 januari 2001 was Bill Lynn te gast op de “Western Experience” in Den Bosch, samen met Donna Presley Early.

————*————


Dolly Parton

– Geboren: 19 januari 1946 in Pittman Center, Tennessee,
– Link met Elvis: De Colonel heeft Dolly ooit benaderd omdat Elvis 2 liedjes van haar wilde opnemen, namelijk “I will always love you” en “Coat of many colors”. Dolly vond het een hele eer, maar sloeg het aanbod toch af omdat ze de helft van de royalties niet wilde afstaan aan Elvis. In 2006 verschenen Elvis en Dolly gezamenlijk in een TV reclame voor de staat Tennessee. Overigens nam Dolly in haar carrière wel een aantal Elvis nummers op, onder andere: “In The Ghetto” en “All Shook Up”.
– Overige Info: Wij hebben Dolly in 2002 ontmoet toen ze in Nederland was als gast bij Ivo Niehe in zijn programma: “De TV Show”. Daar hebben we een handtekening van haar gescoord. Ook waren we bij haar concerten in 2007 in Zwolle en in 2008 in Rotterdam.

————*————


Donna Presley Early

– Geboren: 27 januari 19??  (Haar officiële naam is: Donna Kay Pritchett)
– Link met Elvis: Donna is de dochter van Nashval Lorene Presley. Zij is oudere zus van Vernon Presley. Elvis en Donna zijn dus neef en nicht.
– Overige Info: In 1971 trouwde ze met: Bobby O’Neal Early. Al snel na de bruiloft liet Donna haar achternaam officieel veranderen in Presley. Op 27 januari 2001 was Donna Presley samen met Bill Lynn in Nederland voor een éénmalig optreden op de “Western Experience” in Den Bosch, ter promotie van een boek dat ze had geschreven over Elvis en een album die ze had opgenomen als eerbetoon aan Elvis. De laatste tijd komen Donna en haar man slecht
in het nieuws vanwege oplichtingszaken en diverse rechtszaken waarin ze verwikkeld zijn.

————*————


Ed Bonja

– Geboren: 13 februari 1945 in Chicago, Illinois.
– Link met Elvis: Ed was tussen 1970 – 1977 de officiële fotograaf 
en tourmanager van Elvis Presley.
– Overige Info: Hij was op: 25 – 26 – 27 – 28 juni 2009 in Nederland voor de tentoonstelling: “100 Jaar Parker, 1.000X Elvis”, dat door ElvisMatters was georganiseerd in Breda.

————*————

– Geboren: 26 februari 1928 in New Orleans, Louisianna.
– Overleden: 24 oktober 2017 in Harvey, Louisianna.
– Link met Elvis: In 1956 bracht hij het nummer “Blueberry Hill” uit, dat een grote hit werd. Fats Domino was ook niet de originele zanger van het nummer, want het werd in 1940 voor de eerste keer opgenomen door: “The Sammy Kaye Orchestra”. In 1957 coverde Elvis Presley het nummer, en werd het geplaatst op de soundtrack van de film “Loving You”. De twee artiesten ontmoeten elkaar op 31 juli 1969 in Las Vegas. Fats Domino zat in het publiek bij het eerste concert van Elvis in Las Vegas. Na het concert werd er een persconferentie gehouden waar een journalist Elvis aanduide als “The King of Rock ‘n’ Roll”. Waarop Elvis Fats Domino naar voren haalde en vertelde aan iedereen die het maar horen wilde dat Fats Domino de “Ware koning is van de Rock ‘n’ Roll”. Na de persconferentie gingen de beide artiesten naar het appartement van Elvis en feesten ze tot in de kleine uurtjes, en was een vriendschap geboren tussen de twee. Ze ontmoeten elkaar vaker daarna.

————*————


George Klein

– Geboren: 8 oktober 1935 in Memphis, Tennessee.
– Overleden: 5 februari 2019 in Memphis, Tennessee.
– Link met Elvis: George en Elvis ontmoeten elkaar op de middelbare school, en werden beste vrienden.
– Overige Info: George Klein werkte als radio DJ en als TV presentator. Er kwamen maar liefst 3 boeken uit van George Klein, namelijk: “Elvis Presley: A Family Album” uit 2007, “Elvis: My Best Man” uit 2010 en “Me and a Guy Named Elvis: My Lifelong Friendship with Elvis Presley” uit 2011.

————*————


Glen Campbell

– Geboren: 22 april 1936 in Delight, Arkansas.
– Overleden: 8 augustus 2017 in Nashville, Tennessee aan de gevolgen van Alzheimer
– Link met Elvis: Glen Campbell startte zijn carrière als studiomuzikant en als Demo zanger. Hij speelde op diverse albums van Elvis mee, en zong ook diverse demo’s in voordat Elvis ze in zong. Een aantal van deze demo’s zijn terug te vinden op het album “Glen Campbell Sings For The King” uit 2018. Toen beide mannen bekende zangers waren raakten ze bevriend met elkaar.
– Overige Info: Bekend van de singles: “By the Time I Get to Phoenix”, “Wichita Lineman”, “Galveston” en “Rhinestone Cowboy”.

————*————


Jerry Lee Lewis

– Geboren: 29 september 1935 in Ferriday, Louisianna.
– Link met Elvis: Jerry Lee Lewis was zeer goed bevriend met Elvis Presley. Ze gingen vaak gezamenlijk op tournee door Amerika. in december 1954 werd er een spontane jamsessie gehouden in The Sun Studio door: Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en Carl Perkins.
Deze jamsessie werd uitgebracht onder de titel: “The Million Dollar Quartet”. 
– Overige Info: In 1976 werd Jerry Lee bij het huis van Elvis gearresteerd op verdenking van moordplannen. In zijn  auto werd een geladen pistool gevonden. Jerry Lee verklaarde later dat Elvis hem had uitgenodigd, maar dat hij deze uitnodiging wegens andere zaken had afgeslagen. Nadat hij deze zaken geregeld had ging hij naar de nachtclub “Vapors” en nuttigde de nodige drankjes. Jerry Lee zegt dat hij het pistool van de eigenaar van Vapors had gekregen. Later op de avond herinnerde hij zich de uitnodiging van Elvis, stapte dronken in zijn auto en reed naar Graceland, waar hij met zijn auto de bekende Music gates ramde. Daarop probeerde Jerry Lee Lewis de fles champagne die hij bij zich had uit het raam te gooien, deze zat echter dicht en zowel de fles als het raam spatten uit elkaar. Elvis die het hele gebeuren op de bewakingsmonitor zag gebeuren belde de politie, die vervolgens Jerry Lee Lewis in de boeien sloeg. Tegen de politie verklaarde Jerry Lee dat hij nooit het plan had om Elvis te vermoorden, dat zij zelfs zeer goede vrienden waren. De rechter legde Jerry Lee Lewis een boete op van 250 Dollar
voor wapenbezit en rijden onder invloed.

————*————


Jimmy Clanton

– Geboren: 2 september 1938 in Raceland, Louisianna.
– Link met Elvis: Zowel Elvis als Jimmy zongen vaak op dezelfde evenementen, en spraken elkaar toen zeer regelmatig in de coulissen en/of kleedkamers. Jimmy beschouwde Elvis als zeer goede vriend.
– Overige Info: Jimmy scoorde een grote hit met de single: “Go, Jimmy, Go”. In 2007 werd Jimmy geëerd met een plaatst in “The Louisiana Music Hall of Fame”.

————*————


Linda Thompson

– Geboren: 23 mei 1950 in Memphis, Tennessee.
– Link met Elvis: Linda was tussen 1974 – 1976 de vriendin van Elvis Presley, en woonde met hem samen op Graceland. Nadat ze uit elkaar waren gegaan bleven Elvis en Linda zeer goed bevriend met elkaar.
– Overige Info: In 1981 trouwde ze met atleet: Bruce Jenner, die nu vooral bekend is onder de naam: Caitlyn Jenner. In 1991 trouwde ze met producent David Foster.
Ze is zelf bekend als actrice, songwriter en als auteur voor het schrijven van boeken.

————*————


Joanne Wilson

– Geboren: ????
– Link met Elvis: Joanne Wilson leed aan polio, en was het gezicht in 1955 voor de reclame campagne voor “The March of Dimes”, waar Elvis veel geld aan doneerde. Ze was op dat moment 6 of 7 jaar.
– Overige Info: In een interview uit 2007 vertelde Joanne dat ze niet eens van Elvis hield. (Ze was namelijk zelf grote fan van Perry Como.) En dat ze “gedwongen” werd om hem een zoen te geven voor de foto. Na de foto-shoot praatte Elvis nog een uur met haar ouders. Hij wilde hen van alles geven om het leven van kleine Joanne makkelijker te maken, maar dat weigerden ze. Na deze foto-shoot heeft ze Elvis niet meer gezien of gesproken.

————*————


Megan M. Murphy

– Geboren: ????
– Link met Elvis: Megan M. Murphy is schrijfster, en schreef o.a. de boeken “Inside Graceland”, “Inside Blue Hawaii”, “Elvis is Back!” en Inside G.I. Blues”.
– Overige Info: Alle boeken die uitkwamen van Megan M. Murphy werden verkocht via de fanclub “Elvis Unlimited” uit Denemarken.

————*————


René Shuman & Angel-Eye

– René is geboren op: 5 december 1967 in Geleen, Limburg (Nederland).
– Angel-Eye is geboren op: 11 september 1974 in Bunde, Limburg (Nederland).
– Link met Elvis: in 1986 deed René Shuman mee met Henny Huisman’s
“Soundmixshow” als Elvis Presley, waar hij 2e werd.

– Overige Info: in 2010 zijn René en Angel-Eye getrouwd op Hawaii. Ze worden ook wel “Mr. & Mrs. Rock ‘n’ Roll” genoemd. Ze touren voornamelijk door Nederland en België met hun Elvis Presley Tribute Show.

————*————


Kees Versluys

– Geboren: 30 september 1971 in Meerkerk in de provincie Utrecht.
– Link met Elvis: Kees Versluys treed vaak op in diverse Elvis Presley Tribute shows.
Overige Info: Hij werd bekend toen hij in 1993 meedeed aan Henny Huisman’s “Soundmixshow” als Paul Anka met het nummer “A Steelguitar And A Glass Of Wine”. Tijdens zijn optreden in deze show stootte hij zijn hoofd aan een camerakraan. Ondanks het hevige bloeden van zijn hoofd, bleef hij door zingen. Helaas werd hij 3e in de show. Tegenwoordig brengt hij naast Engelstalig repertoire, ook Nederlandstalige nummers uit.

————*————


Steve Allen

– Geboren: 26 december 1921 in New York City, New York.
– Overleden: 30 oktober 2000 door een gescheurd bloedvat,
dat was veroorzaakt door een klein verkeersongeval eerder die dag.
– Link met Elvis: Elvis trad op 1 juli 1956 op in “The Steve Allen Show”,
waarvan Steve Allen de presentator was.
– Overige Info: Op 1 juli 1956 was Elvis Presley te gast in “The Steve Allen Show”. In deze show gaf Elvis het wereldberoemde optreden waarbij hij “Hound Dog” zong voor een Bassethond die naast hem op een kruk zat. Er is altijd beweerd dat Elvis hiertoe gedwongen werd, zodat hij zijn zo kenmerkende heupbewegingen niet zou kunnen maken. Steve Allen heeft echter altijd beweerd dat dat er niets mee te maken had. Later zou Elvis altijd beweren zeer veel spijt van dat optreden te hebben.

————*————


Vera Tschechowa

– Geboren: 22 juli 1940 in Berlijn, Duitsland.
– Link met Elvis: Tijdens de militaire dienst van Elvis in Duitsland, trokken Elvis en Vera veel met elkaar op. Er gaan geruchten dat ze een kortstondige relatie hebben gehad.
– Overige Info: Vera Tschechowa is in Duitsland vooral bekend als actrice.

————*————


Wanda Jackson

– Geboren: 20 oktober 1937 in Maud, Oklahoma.
– Link met Elvis: In haar tienerjaren raakte ze zeer goed bevriend met Elvis Presley
tijdens de vele gezamenlijke tournees in Amerika.
– Overige Info: In 1960 nam ze de single “Let’s Have a Party” op, dat in 1957 werd opgenomen door Elvis Presley voor de film “Loving You”. De versie van Wanda scoorde in  Amerika, Engeland, Nederland, Duitsland en Japan erg goed, en werd het zelfs een grote hit. Door deze hit word ze al snel
“The Queen of Rockabilly” genoemd.

————*————