Handtekeningen

 

Van de onderstaande personen hebben wij een handtekening in onze Elvis Presley Collectie zitten. Bij alle handtekeningen zit een Certificaat van Echtheid, behalve die van Ed Bonja, 
Donna Presley Early, Bill Lynn, Dolly Parton en van het duo: René Shuman en Angel-Eye, 
want die hebben we zelf ontmoet. Bij de foto’s hebben we een korte beschrijving neergezet wat de link met Elvis is.

 

Klik HIER voor meer handtekeningen van diverse artiesten uit Nederland en Amerika.

 

 


Anita Wood Brewer

 Anita Wood had van: 1957 t/m 1962 een relatie met Elvis Presley.
Ze had vlak voordat ze Elvis leerde kennen een contract bij de Amerikaanse Filmproductiemaatschappij: Paramount Pictures om aan het werk te gaan als actrice. Toen ze vlak daarna een relatie kreeg met Elvis, zegde ze deze baan op voor hem. In 1964 trouwde ze met American Football Speler: Johnny Brewer, en gingen ze in: Vicksburg, Mississippi wonen. Samen kreeg het stel 3 kinderen, een dochter: Jonnita, en 2 zonen die: John Junior en Sean heten. Ook pakte ze haar acteercarriére weer op, en nam ze enkele platen op bij onder andere: ABC/Paramount Records, Sun Records en Santo Records. Anita werd in 1937 geboren, en kreeg de namen: Anita Marie Wood.

 


Barbara Hearn Smith 

Barbara Hearn had in de jaren 50 een knipperlicht relatie met Elvis Presley.
Ze trouwde later met: Jim Smith, die werkte bij de CIA als officier.

 

  
Shelley Fabares 

Shelley Fabares is een actrice die in maar liefst 3 Elvis films te zien is.
Namelijk in: “Girl Happy” uit 1965, “Spinout” uit 1966 en in: “Clambake” uit 1967.
Shelley Fabares is op: 19 januari 1944 geboren in: Santa Monica, California.
Ze trouwde in juni 1964 met producent: Lou Adler, waar ze in 1980 van scheidde.
In 1984 trouwde ze met acteur: Mike Farrell, en werd ze de stiefmoeder van zijn zoon en dochter. In oktober 2000 kreeg ze een lever transplantatie omdat
er auto-immune hepatitis bij haar was geconstateerd.

 


George Klein

George Klein ontmoette Elvis Presley op de middelbare school en ze werden goede vrienden van elkaar. George ging later aan het werk als Disc Jockey en als TV Presentator.
Ook ging hij van tijd tot tijd met Elvis mee op tournee. George werd op: 8 oktober 1935 geboren in: Memphis Tennessee. In 2010 kwam er een boek uit met de titel: “Elvis: My Best Man”, dat door George Klein geschreven is.

 


Mary Ann Mobley

Mary Ann Mobley was een actrice die in maar liefst 2 Elvis films speelde.
Namelijk in: “Girl Happy” uit 1965 en in: “Harum Scarum” die ook in 1965 uitkwam.
In 1959 werd ze gekroond tot: Miss America. In 1967 trouwde ze met acteur: Gary Collins, en kregen samen 1 dochter met de naam: Mary Clancy Collins. In 2011 besloot het echtpaar om uit elkaar te gaan, maar na een paar weken besloten ze om het opnieuw te proberen.
Ze woonden tot de dood van Gary, in 2012, samen in: Biloxi, Mississippi.
Mary Ann Mobley werd op 17 februari 1937 geboren in: Biloxi, Mississippi,
en overleed op: 9 december 2014 op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker
in haar huis in: Beverly Hills, California.

 


Marlyn Mason

Marlyn Mason is een actrice die in 1 Elvis film speelde,
namelijk: “The trouble with the girls” uit 1969.
Marlyn Mason werd op: 7 augustus 1940 geboren in: San Fernando, California,
en produceert nu voor namelijk films en TV series, en schrijft toneelstukken.
Ze was van 1960 t/m 1962 getrouwd met de muzikant: J. Raymond Henderson,
en in 1972 trouwde ze met: Lee Harman.

 

Nancy Sinatra

Nancy Sinatra was in 1960, samen met haar vader: Frank Sinatra, gastvrouw van de TV Special: “Frank Sinatra’s welcome home party for Elvis Presley”, omdat Elvis uit Duitsland terug was gekomen, waar hij tijdens  zijn diensttijd verbleef. In 1968 speelde Nancy naast Elvis de hoofdrol in de film: “Speedway”, en had ze tijdens de opnames een korte affaire met hem. Nancy Sinatra werd als: Nancy Sandra Sinatra geboren op 8 juni 1940 in: Jersey City, New Jersey, en was de eerste dochter van Frank Sintra en zijn 1e vrouw: Nancy Barbato. In 1966 scoorde ze een grote hit met het nummer: “These Boots Are Made for Walkin'”, dat geschreven is door countryzanger: Lee Hazlewood. Ze scoorde in 1967 weer een nummer 1 hit, ditmaal met het duet: “Something Stupid” dat ze samen met haar vader had opgenomen. In mei 1995, op 55-jarige leeftijd, poseerde ze naakt in de playboy, dat veel stof deed opwaaien.
Nancy Sinatra trouwde 2 keer, en kreeg 2 dochters.

 


Donna Douglas

Donna Douglas speelde in 1966 naast Elvis de vrouwelijke hoofdrol in de film: “Frankie and Johnny”. Verder is Donna bekend van de TV serie: The Beverly Hillbillies, waarin ze de rol speelde van: Elly May Clampett. Donna Douglas is als: Doris Ione Smith geboren op: 26 september 1932 in: Pride, East Baton Rouge Parish, Louisiana. Ze werkte na haar rol in: The Beverly Hillbillies als Gospel zangeres, en ze was vaak in verschillende kerken, scholen, buurthuizen enz. te vinden om geld in te zamelen voor diverse goede doelen. In de jaren 2000 schreef ze enkele boeken, waaronder een aantal kinderboeken en kookboeken. Donna Douglas overleed op 1 januari 2015 op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

 


Juliet Prowse

Juliet Prowse speelde in 1960 naast Elvis de vrouwelijke hoofdrol in de film: “G.I. Blues”. Ook was ze te zien in de documentaire: “Elvis: That’s the Way It Is” uit 1970. Juliet Prowse werd als: Juliet Anne Prowse geboren op: 25 September 1936 in Bombay, British India, maar groeide op in Zuid-Afrika. In 1959 ontmoet ze Frank Sinatra op een filmset, en ze kregen een relatie. In 1962 kondigde Frank en Juliet hun verloving aan, en vertelden ze dat ze van plan waren om snel te gaan trouwen. Maar omdat Frank haar nogal kleineerde en soms last had van losse handjes als hij gedronken had, verbrak ze de verloving. Tijdens de opnames van G.I. Blues hadden Elvis en Juliet een kortstondige relatie, waar Elvis zeer trots op was omdat ze de ex-geliefde was van Frank Sinatra. In 1972 trouwde ze met John McCook, bekend van de TV Soap: “The Bold and the Beautiful”, en krijgen samen een zoon. In 1994 werd er alvleesklierkanker bij haar geconstateerd, ze werd in 1995 genezen verklaard. Na een jaar kwam de kanker terug, en ze overleed op 14 september 1996 11 dagen voor haar 60e verjaardag.

 


Michele Carey

Michele Carey speelde in 1968 naast Elvis de vrouwelijke hoofdrol in de film: “Live a Little, Love a Little”. Michele Carey is op: 26 Februari 1943 geboren in: Annapolis, Maryland. In haar late tienerjaren trouwde ze, en kreeg daarna al snel een zoon. Helaas strandde dit huwelijk al snel na de geboorte van haar zoon. Voordat ze actrice werd, was ze een bekend model. In 1966 maakte ze haar debuut in de Western film: “El Dorado”, waar: John Wayne de hoofdrol in speelde. In 1999 trouwde ze met de bekende Amerikaanse zakenman: Fred G. Strebel,
die op 28 december 2011 overleed.

 


Ann-Margret

Ann-Margret speelde in 1964 naast Elvis de vrouwelijke hoofdrol in de film: “Viva Las Vegas”. Tijdens de opnames van deze film hebben Elvis en Ann-Margret een heftige liefdesaffaire, dat breed werd uitgemeten in de media tot groot ongenoegen van Colonel Tom Parker (manager van Elvis) en Priscilla Presley. Ann-Margret werd als: Ann-Margret Olsson geboren op: 28 april 1941 in: Valsjöbyn, Jämtland County in Zweden. In 1946 emigreerde Ann-Margret samen met haar ouders naar Amerika, en gingen ze in: Wilmette, Illinois wonen. In 1949 kreeg Ann-Margret een Amerikaans paspoort. In 1961 kwam haar debuut album uit met de titel: “And Here She Is: Ann-Margret” bij: RCA Records. Vanaf deze periode werd ze ook wel de vrouwelijke Elvis Presley genoemd. Ze brengt zelfs een single uit met een cover: “Heartbreak Hotel”, dat een hit was van Elvis Presley in 1956. Voor de film: “Viva Las Vegas” namen Elvis en Ann-Margret 3 duetten op, namelijk: “The Lady Loves Me”, “You’re The Boss” en “Today, Tomorrow, and Forever”, waarvan het 1e nummer in de film verscheen. De andere 2 duetten werden pas na de dood van Elvis uitgebracht. Elvis wilde dat De Colonel Ann-Margret onder zijn hoede zou nemen, en haar manager werd. De Colonel zag dat niet zitten en wimpelde Elvis af met de boodschap: “Als ik haar erbij zou nemen kan ik me niet meer voor 100% voor jou inzetten.” Nadat De Colonel dit had gezegd, werd het voorstel van tafel geveegd. Ann-Margret schreef in haar autobiografie dat Elvis haar “soulmate” was, en ze bleven vrienden tot aan de dood van Elvis. Ann-Margret verscheen ook op de begrafenis van Elvis. In 1961 maakte ze ook haar filmdebuut in de film: “Pocketful of Miracles”, met Bette Davis in de hoofdrol. Op 8 mei 1967 trouwde ze met acteur: Roger Smith, die later zijn carrière beëindigde en haar manager werd. In haar vrije tijd is Ann-Margret vaak op de weg te vinden, want haar grote hobby is motor rijden.

 


Nancy Kovack

Nancy Kovack speelde in 1966 samen met Elvis in de film: “Frankie and Johnny”. Nancy Kovack is als: Nancy Kovach geboren op: 11 maart 1935 in: Flint, Michigan. In 1969 trouwde ze met de bekende dirigent: Zubin Mehta, en woonden een tijdje in: München, Duitsland. Ze acteerde in diverse films zoals: “Tarzan and the Valley of Gold”, “The Outlaws Is Coming”, “Jason and the Argonauts”, “Strangers When We Meet”, “Op drift in de ruimte” en “Diary of a Madman”. Ook speelde ze in diverse TV series namelijk: “The Alfred Hitchcock Hour”, “Burke’s Law”, “Batman”, “The Invaders”, “Star Trek”, “Family Affair”, “Bewitched” en “Hawaii Five-O”.

 


Lola Albright

Lola Albright speelde in 1962 samen met Elvis in de film: “Kid Galahad”. Lola is geboren als Lola Jean Albright op: 20 juli 1924 in: Akron, Ohio. In haar tienerjarten werkte ze bij diverse lokale radiostations, totdat ze werd ontdekt door een Talentscout en op 23-jarige leeftijd verhuisd naar Hollywood. In 1947 speelde ze in haar eerste film met de titel titel: “The Unfinished Dance”. in 1956 tekende ze een platencontract bij: Columbia Records, waar een jaar later haar debuutalbum: “Lola Wants You” werd uitgebracht. Lola trouwde maar liefst 3 keer, namelijk in 1944 met radio DJ: Warren Dean, in 1951 trouwde ze met acteur: Jack Rarson, en in 1961 met acteur en pianist: Bill Chadney. In 1984 ging ze met pensioen. Ze overleed op 23 maart 2017 op 92-jarige leeftijd.

 


Jan Shepard

Jan Shepard speelde in 1966 samen met Elvis in de film: “Paradise, Hawaiian Style”. Jan Shepard is als: Josephine Angela Sorbello geboren op: 19 maart 1928 in: Quakertown, Pennsylvania. Ze begon als winkelmedewerker, totdat ze werd ontdekt. Jan speelde in diverse films zoals: “Waterfront” en “Captain Midnight”. Ook was ze te zien in diverse TV series zoals: “Gunsmoke”, “Rawhide”, “Tales of The Texas Rangers”, en “Dr. Christian”. In 1952 trouwde ze met acteur: Ray Boyle (ook bekend onder de naam: Dirk London).

 


Diane McBain

Diane McBain speelde in 1966 samen met Elvis in de film: “Spinout”. Diane McBain is op: 18 mei 1941 in: Cleveland, Ohio. Ze begon in haar jonge tienerjaren al met modellenwerk. Ze maakte in 1960 haar debuut in de film: “Ice Palace”. Ze speelde ook gastrollen in TV series zoals: “Batman”, “Maverick” en “Surfside 6”. Op: 6 februari 1972 trouwde ze met acteur: Rodney L. Burke, en samen krijgen ze in 1973 een zoon die: Evan Andrew Burke heet. In 1982 werd ze in West-Hollywood door 2 mannen aangevallen, mishandeld en verkracht. De zaak is helaas nooit opgelost. Vanaf dat moment gaat ze zich inzetten als slachtoffer adviseur en verteld ze haar verhaal tijdens vele vrouwen bijeenkomsten en scholen.

 


Sue Ane Langdon

Sue Ane Langdon speelde maar liefst in 2 films samen met Elvis, namelijk in 1964 in de film: “Roustabout”, en in 1966 in de film: “Frankie and Johnny”. Sue Ane Langdon is als: Sue Lookhoff geboren op: 8 maart 1936 in: Paterson, New Jersey. In 1961 maakte ze haar debuut in de film: “The Great Imposter” naast hoofdrolspeler: Tony Curtis. Daarna ging het snel met haar carrière, en speelde ze onder andere in de films; “The Rounders”, “Hold On” en “A Fine Madness”. Door deze laatste film werd ze door Playboy Magazine gevraagd om in haar blootje te poseren voor het blad, dat ze met beide handen aannam. Naast films was ze ook te zien in diverse TV series zoals: “The Honeymooners”, “Surfside 6”, “Gunsmoke”, “Bonanza” en “Happy Days”. Op 4 april 1959 trouwde ze met film-, toneel- en televisieregisseur: Jack Emrek in: Las Vegas.

 


Ed Asner

Ed Asner speelde maar liefst twee keer samen met Elvis in een film, namelijk in: 1962 in: “Kid Galahad”, en in: 1969 in de film: “Change of Habit”. Ed Asner is als: Yitzhak Edward Asner geboren op: 15 november 1929 in: Kansas City, Missouri. Hij is begonnen met acteren in tv series zoals: “Route 66”, “Gunsmoke”, “The Fugitive”, “The Invaders”, “The Mary Tyler Moore show”, “Lou Grant” en “Mad About You”. Ook is hij te zien in talloze films waaronder: “Elf”, “JFK”, “Home Alone: The Holiday Heist” en “Good Cops, Bad Cops”. Hij won maar liefst 7 Emmy Awards, en in 2003 werd hij opgenomen in de Hall of Fame van de The National Academy of Television Arts & Sciences. In 1959 trouwde hij met actrice: Nancy Sykes, en samen kregen ze 3 kinderen namelijk een tweeling: Matthew en Liza en een dochter met de naam: Kate. Het stel scheidde in 1988. In 1998 kreeg Ed Asner een relatie met producer: Cindy Gilmore, waarmee hij samen een zoon heeft die: Charley heet.

 


Teri Garr

Teri Garr speelde maar liefst in 6 films met Elvis, namelijk in 1963 in: “Fun in Acapulco”, in 1964 in: “Viva Las Vegas”, in 1964 in: “Kissin’ Cousins” in 1964 in: “Roustabout”, in 1965 in: “Girl Happy”, en in 1967 in: “Clambake”. Teri zegt zelf dat ze ook nog in een aantal andere Elvis films speelde als figurant, maar daar is helaas niets van terug te vinden. Teri Garr is als: Teri Ann Garr geboren op: 11 december 1947 in: Lakewood, Ohio. Het acteren is haar met de paplepel ingegoten, want haar vader was ook een bekende acteur, namelijk: Eddie Garr. Voordat ze aan haar acteercarrière ging werken, werkte ze eerst in Disneyland – Anaheim in diverse parkshows en parades. In 1974 brak ze pas goed door in de filmwereld met haar rol in de film: “Young Frankenstein”. Verder speelde ze in films zoals: “Tootsie”, “Mr. Mom”, “Dumb & Dumber” en “Ghost World”. Ook was ze te zien in de TV series: “Star Trek”, “Batman”, “M*A*S*H” en “Good & Evil”. In november 1993 trouwde ze met acteur: John O’Neil, en samen adopteerden ze een dochter met de naam: Molly. In 1983 werd er bij haar multiple sclerose geconstateerd, maar ondanks dat bleef ze gewoon doorgaan met acteren. Op 21 december 2006 kreeg ze een hersenbloeding, waarvan ze goed herstelde.

 


Burgess Meredith

Burgess Meredith speelde in 1968 samen met Elvis in de film: “Stay Away, Joe”. Burgess Meredith is als: Oliver Burgess Meredith geboren op; 16 november 1907 in: Cleveland, Ohio. Burgess Meredith is bekend van zijn rollen in de films: “Batman (1966)”, “Rocky”, “Rocky II”, “Rocky III”, “Rocky V” en “Grumpy Old Men”. In de jaren 50 werd zijn loopbaan als acteur verstoord door de Amerikaanse politicus: Joseph McCarthy omdat Burgess teveel Liberale denkbeelden had en hem op een zwarte lijst neerzette. Burgess trouwde maar liefst 4 keer, namelijk met: Helen Derby Berrien, Margaret Perry, Paulette Goddard en Kaja Sundsten waar hij 2 kinderen mee kreeg. Hij overleed op 9 september 1997 op 89-jarige leeftijd aan de gevolgen van Alzheimer en een melanoom.

 

Fats Domino is geboren als: Antoine Dominique Domino Jr. op: 26 februari 1928 in: New Orleans, Louisianna. In 1956 bracht hij het nummer “Blueberry Hill” uit, dat een grote hit werd. Fats Domino was ook niet de originele zanger van het nummer, want het werd in 1940 voor de eerste keer opgenomen door: “The Sammy Kaye Orchestra”. In 1957 coverde Elvis Presley het nummer, en werd het geplaatst op de soundtrack van de film “Loving You”. De twee artiesten ontmoeten elkaar op 31 juli 1969 in Las Vegas. Fats Domino zat in het publiek bij het eerste concert van Elvis in Las Vegas. Na het concert werd er een persconferentie gehouden waar een journalist Elvis aanduide als “The King of Rock ‘n’ Roll”. Waarop Elvis Fats Domino naar voren haalde en vertelde aan iedereen die het maar horen wilde dat Fats Domino de “Ware koning is van de Rock ‘n’ Roll”. Na de persconferentie gingen de beide artiesten naar het appartement van Elvis en feesten ze tot in de kleine uurtjes, en was een vriendschap geboren tussen de twee. Ze ontmoeten elkaar vaker daarna. Fats Domino overleed op 24 oktober 2017 in zijn huis in Harvey, Louisianna op 89-jarige leeftijd.

 


Jeremy Slate

Jeremy Slate is als: Robert Bullard Perham geboren op 17 februari 1926 in Atlantic City, New Jersey. Hij begon zijn carrière bij diverse radiostations als sportverslaggever. Zes jaar later verhuisde hij met z’n gezin naar Lima, Peru en ging daar bij een theater gezelschap werken waar hij een grote prijs won voor één van de producties waarin hij speelde. In 1960 speelde Jeremy voor de eerste keer in een serie met de naam “The Aquanauts”, waarin hij een grote rol had. Nadat de serie was gestopt speelde hij heel veel bijrollen in diverse films, series en televisieprogramma’s. Ook speelde hij in twee Elvis films, namelijk in 1960 in de film: “G.I. Blues” en in 1962 in de film “Girls, Girls, Girls”. Naast zijn acteer carrière, schreef hij diverse country liedjes, waarvan “Just Beyond the Moon”, opgenomen door Tex Ritter, en “Every Time I Itch (I Wind Up Scratchin’ You)”, opgenomen door Glen Campbell, de bekendste zijn. Jeremy Slate overleed op 19 november 2006 op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker.

 


Julie Adams

Julie Adams werd als: Betty May Adams geboren op 17 oktober 1926 in Waterloo, Iowa. In 1946 werd ze gekroond tot “Miss Little Rock”, en verhuisde daarna al snel naar Hollywood om daar een acteercarrière te beginnen. Ze acteerde in haar beginjaren onder de naam “Betty Adams”, maar toen ze in 1949 voor “Universal Pictures” ging werken, werd haar naam door die maatschappij veranderd in “Julie Adams”. In 1954 kreeg ze grote naamsbekendheid door haar hoofdrol in de horrorfilm “Creature from the Black Lagoon”. In 1965 speelde ze met Elvis Presley in de film “Tickle Me”. Ze had in eerste instantie weinig interesse in deze film, maar ze werd min of meer gedwongen door de filmmaatschappij. Ook vond ze het maar niets om met Elvis te gaan samen werken, want ze vond hem maar een slechte acteur. Al snel veranderde haar mening over Elvis, en werd ze tijdens het filmen goed bevriend met hem. In haar latere carrière speelde ze voornamelijk bijrollen in diverse bekende series zoals: “Cagney & Lacey”, “Murder, She Wrote”, “Beverly Hills 90210”, “Diagnosis Murder”, “Melrose Place”, “Lost” en “CSI: New York”.

 


Billy Barty

Billy Barty is als: William John Bertanzetti geboren op 25 oktober 1924 in Millsboro, Pennsylvania. Hij was een opvallende verschijning in verband met zijn lengte, want hij was maar 114 cm lang. Hij werd geboren met het “dwarfism disorder” (in het Nederlands dwerggroei genoemd). Hij speelde nooit hoofdrollen vanwege zijn lengte, maar was wel in heel veel films en series te zien. Hij speelde in twee films samen met Elvis Presley, namelijk in 1964 in “Roustabout”, en in 1965 in de film “Harum Scarum”. Billy Barty overleed op 23 december 2000 in: Glendale, California aan de gevolgen van hartfalen, en werd 76 jaar.

 


Patti Page

Patti Page is als: Clara Ann Fowler geboren op 8 november 1927 in Claremore, Oklahoma. Op 18-jarige leeftijd nam ze een aantal reclameboodschappen op voor “Page Milk Company”, en al snel kreeg ze de bijnaam “Patti Page” die ze aan nam als artiestennaam. We kennen haar vooral als zangeres, en ze scoorde hits met de nummers: “The Tennessee Waltz”, “(How Much Is) That Doggie in the Window?”, “Old Cape Cod” en “Allegheny Moon”. In 1961 speelde ze een kleine rol in de film “Blue Hawaii”, waarin Elvis Presley de hoofdrol speelde. Patti Page had deze rol te danken aan haar toenmalige man Charles O’Curran, die vaak achter de schermen werkte bij Elvis zijn films. Voor de nodige ontspanning tussen de filmopnames zong Patti geregeld met Elvis. Naast dat Elvis en Patti het zeer goed met elkaar konden vinden, was Patti Page de favoriete zangers van Elvis zijn moeder Gladys. Patti Page overleed op 1 januari 2013 in een rusthuis in Encinitas, California op 85-jarige leeftijd.

 


Charles Bronson

Charles Bronson werd als: Charles Dennis Buchinsky geboren op 3 november 1921 in Johnstown, Pennsylvania. Zijn ouders waren zeer arme immigranten uit Litouwen. Op zijn 16e ging hij net als zijn oudere broers werken in een steenkolenmijn. op 18-jarige leeftijd moest hij in militaire dienst, en ging bij de luchtmacht werken. Hij werd staartschutter van de B-29 bommenwerper, en met dit vliegtuig nam hij deel aan bombardementen boven Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog was Charles een tijdje werkloos. in 1950 besluit hij in de filmindustrie te gaan werken. In 1953 was zijn debuut in de film “House of wax”. In 1962 speelde hij samen met Elvis Presley in de film “Kid Galahad”. Charles bronson werd wereldberoemd door zijn rol van ‘The Harmonica Man’ in de film: “Once Upon a Time in the West” uit 1968. Charles Bronson overleed op 81-jarige leeftijd, op 30 augustus 2003 in Los Angeles, California. Charles Bronson leed al geruime tijd aan Alzheimer en uitgezaaide longkanker.

 


Lizabeth Scott

Lizabeth Scott is als: Emma Matzo geboren op: 22 september 1922 in Scranton, Pennsylvania. Al op zeer jonge leeftijd wist ze al wat ze later wilde gaan doen. Toen haar moeder haar vertelde dat ze graag wilde dat haar dochter journaliste moest worden, liet ze haar moeder weten dat ze dat niet wilde. Ze wilde graag actrice worden, en als dat niet mocht of kon werd ze Non in een klooster. Met tegenzin stemde haar moeder hier later mee in. Met behulp van haar ouders verhuisde ze op 17-jarige leeftijd naar New York City, om daar een theater opleiding te gaan volgen. Op deze opleiding was ze te zien in het theaterstuk “Mary of Scotland”, en raakte gefascineerd over “Koningin Elizabeth 1 van Engeland”. Ze besloot een artiestennaam aan te nemen en koos voor “Lizabeth Scott”, De voornaam had ze gekozen vanwege “Koningin Elizabeth 1 van Engeland”, haar achternaam kwam uit de titel van het theaterstuk waarin ze speelde, namelijk “Mary of Scotland”. Er ontstond al heel snel een schandaal rondom haar. Ze trouwde nooit en kreeg ook geen kinderen, waardoor er geruchten ontstonden dat ze lesbisch zou zijn. Het roddelblad “Confidential Magazine” publiceerde hier een verhaal over, en werden in 1955 voor de rechter gesleept door Lizabeth en eiste ze maar liefst 2,5 Miljoen Dollar schade vergoeding van het magazine. In 1957 werkte ze samen met Elvis Presley in de film “Loving You”. Lizabeth helemaal in haar nopjes toen ze mocht samenwerken met Elvis, en ze werd tijdens het filmen verliefd op hem. Tijdens een zoen scène beet ze speels in de wang van Elvis waar een rode zuigzoen ontstond. Omdat de scène niet goed in beeld kwam moest het over gedaan worden. Bij de nieuwe poging werden beide spelers omgewisseld van positie zodat de rode zuigzoen op de wang van Elvis niet in beeld kwam. Kort nadat de film in première was gegaan stopte ze met acteren, en deed ze daarna veel modellenwerk en presentatie klussen voor televisie. Lizabeth Scott overleed op 31 januari 2015 op 92-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartfalen.

 


L.Q. Jones

L.Q. Jones is als: Justus Ellis McQueen Jr. geboren op 19 augustus 1927 in Beaumont, Texas. In 1955 maakte hij zijn debuut in de film “Battle Cry”, en speelde de rol van ‘L.Q. Jones’. Omdat hij het zo’n leuke rol vond en een mooie naam besloot hij de naam als artiestennaam te gaan gebruiken. Hij speelde maar liefst in drie films samen met Elvis. In 1956 speelde hij in “Love me Tender”, in 1960 in “Flaming Star”, en in 1968 in de film “Stay Away, Joe”. Naast zijn acteer carrière is L.Q. Jones ook actief als stand-up comediant en veehouder op een grote boerderij.

 


Wanda Jackson

Wanda Jackson is geboren op 20 oktober 1937 in Maud, Oklahoma. In 1954 werd ze door Countryzanger Hank Thompson ontdekt, en nam haar onder zijn vleugels. en nam een aantal singles op bij “Capitol Records”, waarvan de single “You Can’t Have My Love” op nummer 8 in de hitparades belande. Ondanks dit succes mocht ze geen platencontract tekenen bij “Capitol Records”, maar al snel kwam “Decca Records” met een contract dat ze wel tekende. Onder de hoede van haar vader ging ze op tournee door Amerika, waar ze vaak op dezelfde gelegenheden werd geboekt samen met Elvis Presley, waarmee ze goed bevriend raakte en later werden Elvis en Wanda verliefd op elkaar. Elvis is erg onder de indruk van Wanda en moedigde haar aan om net als hem “Rockabilly” te gaan zingen. In 1960 nam ze de single “Let’s Have a Party” op, dat in 1957 werd opgenomen door Elvis Presley voor de film “Loving You”. De versie van Wanda scoorde in  Amerika, Engeland, Nederland, Duitsland en Japan erg goed, en werd het zelfs een grote hit. Door deze hit word ze al snel “The Queen of Rockabilly” genoemd.

 


Jerry Lee Lewis

Jerry Lee Lewis is op 29 september 1935 geboren in Ferriday, Louisianna. In 1954 nam hij een demo op, en liet deze achter bij diverse platenmaatschappijen in Nashville, Tennessee. Maar overal werd hij afgewezen. In november 1956 ging hij naar Memphis, Tennessee om auditie te doen bij Sam Phillips van “Sun Records”. Helaas was Sam er niet, maar Jerry Lee kon toch auditie doen bij producer Jack Clement die erg onder de indruk was van Jerry Lee Lewis. Op 4 december 1956 was Jerry Lee Lewis samen met Carl Perkins in de Sun Studio bezig voor diens album, toen Elvis Presley de studio binnen kwam wandelen om bij te praten met Sam Phillips. Heel toevallig was Johnny Cash op dat moment ook in de studio, en begonnen de vier zangers aan een geïmproviseerde jamsessie. Sam Phillips vond het erg leuk en nam deze spontane sessie op. Deze sessie zal later uitgebracht worden op het album “The Million Dollar Quartet”. Na deze jam sessie worden de vier zangers goed bevriend met elkaar en gaan ze regelmatig samen op tournee door Amerika. In 1957 brak Jerry Lee Lewis door bij het grote publiek met de singles “Whole lotta shakin’ goin’ on” en “Great balls of fire”. In 1976 werd Jerry Lee bij het huis van Elvis gearresteerd op verdenking van moordplannen. In zijn  auto werd een geladen pistool gevonden. Jerry Lee verklaarde later dat Elvis hem had uitgenodigd, maar dat hij deze uitnodiging wegens andere zaken had afgeslagen. Nadat hij deze zaken geregeld had ging hij naar de nachtclub “Vapors” en nuttigde de nodige drankjes. Jerry Lee zegt dat hij het pistool van de eigenaar van Vapors had gekregen. Later op de avond herinnerde hij zich de uitnodiging van Elvis, stapte dronken in zijn auto en reed naar Graceland, waar hij met zijn auto de bekende Music gates ramde. Daarop probeerde Jerry Lee Lewis de fles champagne die hij bij zich had uit het raam te gooien, deze zat echter dicht en zowel de fles als het raam spatten uit elkaar. Elvis die het hele gebeuren op de bewakingsmonitor zag gebeuren belde de politie, die vervolgens Jerry Lee Lewis in de boeien sloeg. Tegen de politie verklaarde Jerry Lee dat hij nooit het plan had om Elvis te vermoorden, dat zij zelfs zeer goede vrienden waren. De rechter legde Jerry Lee Lewis een boete op van 250 Dollar voor wapenbezit en rijden onder invloed.

 


Barbara Eden

Barbara Eden speelde samen met Elvis in 1960 in de film: “Flaming Star”. Barbara Eden is als: Barbara Jean Morehead geboren op: 23 augustus 1931 in: Tucson, Arizona. In 1951 werd Barbara gekozen tot “Miss San Francisco”. Ze werd wereldberoemd door haar rol: “Jeannie” in de televisieserie: “I dream of Jeannie”, waar: Larry Hagman ook een hoofdrol in speelde. In 1967 bracht ze een album uit bij: Dot Records met de titel: “Miss Barbara Eden”. in 2011 werd haar autobiografie uitgebracht dat: “Jeannie Out of the Bottle – The Barbara Eden Story” heette, en een bestseller werd. Barbara speelde in maar liefst 25 films, in 19 TV films en in 5 TV series. Barbara Eden trouwde 3 keer, namelijk in 1957 met: Michael Ansara. in 1961 kreeg ze een miskraam. Op 29 augustus 1965 kreeg ze een zoon, die op 25 juni 2001 overleed aan een overdosis drugs. In 1971 werd er een derde kind, na acht maanden zwangerschap, dood geboren. Het huwelijk strandde in 1974. in 1977 trouwde ze met: Charles Donald Fegert, maar ook dit huwelijk eindigde in een scheiding in 1983. Ze trouwde voor de derde keer op: 5 januari 1991 met: Jon Eicholtz.

 


Steve Allen

Steve Allen is geboren als Stephen Valentine Patrick William Allen op 26 december 1921 in New York. Hij was een echte duizendpoot. Hij was schrijver, componist, muzikant, komediant, acteur en radiopresentator. Grote naamsbekendheid kreeg hij echter toen hij in 1954 de eerste presentator werd van “The Tonight Show”. Door het grote succes van deze talkshow kreeg hij in 1956 zijn eigen programma “The Steve Allen Show”. Vele bekende sterren uit de, in die tijd opkomende, rock ´n ´ roll scene traden op in deze show. Op 1 juli 1956 had Steve Allen een snel rijzende ster te gast: Elvis Presley. In deze show gaf Elvis het wereldberoemde optreden waarbij hij “Hound Dog” zong voor een Bassethond die naast hem op een kruk zat. Er is altijd beweerd dat Elvis hiertoe gedwongen werd, zodat hij zijn zo kenmerkende heupbewegingen niet zou kunnen maken. Steve Allen heeft echter altijd beweerd dat dat er niets mee te maken had. Later zou Elvis altijd beweren zeer veel spijt van dat optreden te hebben. Steve Allen overleed op 30 oktober 2000 aan een hartaanval en werd 78 jaar.

 


Yvonne Craig (in de rode cirkel)

Yvonne Craig speelde in 2 films samen met Elvis, namelijk in 1963 in de film: “It happened at the World’s Fair”, en in 1964 in de film: “Kissin’ Cousins”. Yvonne Craig is als: Yvonne Joyce Craig geboren op: 16 mei 1937 geboren in: Taylorville, Illinois. Yvonne is bekend van de TV serie: “Batman” waarin ze de rol van ‘Batgirl’ speelde en uit de TV serie: “Star Trek”. Nadat haar acteer carrière in het slob was geraakt, ging ze als makelaar aan de slag. In 2000 werd haar autobiografie uitgebracht met de titel: “From Ballet to the Batcave and Beyond”. op 15 augustus 1960 trouwde ze met zanger en acteur: Jimmy Boyd, maar dit huwelijk strandde in 1963. in 1988 trouwde ze opnieuw, dit keer met: Kenneth Aldrich. Yvonne Craig overleed op: 17 augustus 2015 aan de gevolgen van borstkanker op 78-jarige leeftijd.

 


Ed Bonja

Ed Bonja was een tour manager en concert fotograaf van Elvis Presley,
en werkte zo af en toe ook voor: Colonel Tom Parker.
Ed is geboren in: 1945 in: Chicago Illinois. Hij was op: 25 – 26 – 27 – 28 juni 2009 in Nederland voor de tentoonstelling: “100 Jaar Parker, 1.000X Elvis”, dat door fanclub: ElvisMatters was georganiseerd in Breda.

 


Donna Presley Early

Donna Presley Early is als: Kay Donna Pritchett geboren.
Ze is de dochter van: Nasval ‘Nash’ Presley, de zus van Vernon Presley.
In 1971 trouwde ze met: Bobby O’Neal Early (beter bekend als: Buddy Early)
en kregen samen 2 zonen: Stacy Aaron en Jamie. Al snel na de bruiloft liet Donna haar
achternaam officieel veranderen in Presley. Ze ging op tournee, vaak in gezeldschap
van: Bill Lynn, en zong dan voornamelijk de hits van Elvis Presley.
Op 27 januari 2001 was Donna Presley samen met Bill Lynn in Nederland voor een
éénmalig optreden op de Western Experience in Den Bosch, ter
promotie van een boek dat ze had geschreven over Elvis en een album die ze had opgenomen
als eerbetoon aan Elvis. De laatste tijd komen Donna en haar man slecht
in het nieuws vanwege oplichtingszaken en diverse rechtszaken waarin ze verwikkeld zijn.

 


Bill Lynn

Bill Lynn was begin jaren 60 een sessie drummer voor: ABC/Paramount Records,
waardoor hij Elvis Presley leerde kennen. Elvis vond hem een goede drummer
en zorgde ervoor dat Bill in zijn band kon spelen als de vaste drummer niet kon of ziek was.
Bill Lynn is ook op een aantal albums van Elvis te horen, en speelde in een aantal Elvis films
waaronder: “Speedway” en “Easy Come, Easy Go”. In 1970 hield Bill het voor gezien bij Elvis en ging hij aan de slag bij andere bands zoals: The Nitty Gritty Dirt Band en Hall & Oates. In 1980 ging hij als Marketing Directeur aan de slag in een Elvis Presley Museum in Memphis, Tennessee. Bill Lynn overleed op donderdag 6 januari 2006 op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longaandoening in: Columbia.

 


René Shuman & Angel-Eye

René Shuman werd op 5 december 1967 geboren in Geleen, Limburg. Hij deed in 1986 mee aan Henny Huisman’s “Soundmixshow” als Elvis Presley en zong 2 nummers, namelijk: “Are you lonesome tonight” en “Don’t be Cruel”. Helaas werd hij 2e, maar kon al snel nadat hij aan dit TV programma had meegedaan een platencontract tekenen bij Sony/CBS, waar zijn 1e album werd uitgebracht dat simpelweg “René Shuman” heette. In de jaren 90 werkte René voornamelijk in Amerika, en overwoog zelfs om daar definitief te gaan wonen. Hij werkte daar onder meer samen met: The Jordanairs (achtergrondkoortje van Elvis) en met de voormalige muzikanten van Elvis: DJ Fontana, Scotty Moore, Cherrill Nielsen en Charly Hodge. In 2000 ging hij de samenwerking aan met Angel-Eye. Zij werd als Angela Brouwers geboren op 11 september 1974 in Bunde, Limburg. Vanaf 2003 staan ze regelmatig samen op de planken en worden daarom al snel “Mr. & Mrs. Rock ‘n’ Roll” genoemd. op 14 februari 2010 trouwde het stel op het eiland Kauai, Hawaii, waar Elvis ooit een aantal opnames had gemaakt voor de film: “Blue Hawaii”.

 


Dolly Parton

Wij hebben Dolly in 2002 ontmoet toen ze in Nederland was als gast bij Ivo Niehe in zijn programma: “De TV Show”. Daar hebben we een handtekening van har gescoord. Ook waren we bij haar concerten in 2007 in Zwolle en in 2008 in Rotterdam.