Stitch Verzameling

 

Op deze pagina vertellen we hoe de Stitch Verzameling van Albert is ontstaan.

Nadat we de Disney film “Lilo & Stitch” uit 2002 hadden gezien, was ik meteen helemaal gek op het karakter “Stitch” uit deze film. Komt waarschijnlijk ook omdat Stitch (en Lilo natuurlijk ook) grote fans zijn van Elvis Presley net als ik. In de film zitten dan ook aardig wat liedjes van Elvis, evenals op de bijbehorende soundtrack.

          
DVD: Lilo & Stitch                        Elvis Presley                          Soundtrack: Lilo & Stitch   

En zo komen deze 2 verzamelingen bijéén. Ik was namelijk al een tijdje op zoek naar een beeldje, knuffel, popje of iets dergelijks van Stitch in zijn Elvis kostuum. Want dat zou wel erg leuk staan op onze kraam tijdens onze Exposities met onze Elvis Presley Verzameling, en misschien ook weer de jongere generatie aanspreken. Zo gezegd zo gedaan, en op internet zoeken of ik iets kon vinden. Na heel wat sites hebben afgezocht, en ook wel leuke dingen gevonden maar waar vaak een veel te hoge prijskaartje aanhing, vond ik in eerste instantie een kerstornament van Stitch in zijn Elvis kostuum. Heel erg blij om toch iets gevonden te hebben en wat ik mij kon veroorloven.


Kerst ornament: Stitch in Elvis kostuum

Een aantal weken later vond ik op Marktplaats een Funko Pop van Stitch in zijn Elvis kostuum. Die vond ik persoonlijk mooier dan het kerstornament, maar ben blij met beide hoor. Deze Funko Pop gaat nu elke keer mee als wij ergens exposeren met onze Elvis Presley Verzameling, en staat altijd in het midden van de kraam onder een glazen stolp en op een draaischijf, zodat hij goed van alle kanten bekeken kan worden. En ja hoor hij trekt ook de jongere generatie, en we krijgen dan ook wel vaak de vraag of deze pop ook te koop is. En elke keer moeten we de mensen teleurstellen dat hij niet te koop is. Ook dat levert vaak weer leuke gesprekken op.


Funk Pop: Stitch verkleed als Elvis Presley

We zijn een aantal keren in Disneyland Parijs geweest, omdat Jochum en ik beide een echte “Disney-gek” zijn, en nemen altijd diverse souvenirs mee naar huis. De laatste paar keren dat we daar waren ging ik dan voornamelijk op zoek naar leuke items van Stitch, die daar volop te koop zijn. In het begin nam ik vooral Pins mee naar huis, van Stitch natuurlijk, maar de laatste tijd ben ik daar toch wat van af gestapt. Ik blijf ze natuurlijk wel in de gaten houden als we er zijn, want je zult maar een mooie pin missen. Ik kan je verzekeren dat je daar later behoorlijk veel spijt van krijgt als je hem niet gekocht hebt, want je gaat dan ook niet snel even terug om hem alsnog te kopen. Helaas is het mij nog niet gelukt om met Stitch op de foto te gaan in Disneyland, wat ik wel erg jammer vind.

     
Beide foto’s zijn genomen in Disneyland Parijs 2017

De laatste keer dat we in Disneyland waren (november 2017) heb ik aardig wat kunnen inslaan wat Stitch betreft. Ik heb daar onder andere wat Pins gekocht uiteraard, een aantal beeldjes, mok, pen, magneet en een rietje. Ik kijk ook wel eens op Marktplaats naar Stitch items maar daar worden vaak hoge prijzen voor gevraagd, wat ik gewoonweg niet (altijd) kan/wil betalen. Maar goed ik ben wat dat betreft ook wel wat kritisch, ik hoef niet beslist alles te hebben van Stitch. Maar soms kom je wel eens wat tegen en denk je van “Goh dat zou toch wel erg leuk zijn voor mijn verzameling”.


Een aantal aankopen van November 2017 in Disneyland Parijs
Pin – Mok – Knuffel – Pen

Dus de verzameling groeit niet zo snel, maar dat hoeft ook niet. Zolang ik er nog van kan genieten blijf ik nog wel even doorgaan met het verzamelen van Stitch items, en sinds kort zijn er ook een paar Lilo items bij gekomen, en dat is ook leuk om erbij te hebben, maar het gaat mij voornamelijk om Stitch.

 

Klik HIER om meer items te zien in mijn Stitch Verzameling

 

 


Een favoriete quote van mij uit de film “Lilo & Stitch”