Disney Verzameling

Hier in het kort hoe onze Disney verzameling is ontstaan.

Wij noemen het zelf geen verzameling, want wij verzamelen het niet echt. En toch is het een verzameling! Snap je het nog? En waarom dan deze pagina zul je wel denken? We zullen het ‘proberen’ uit te leggen.

    

Wij zijn beide Disney gek kun je wel zeggen. Albert is nu ruim 6 keer in Disneyland, Parijs geweest, waaronder 2 keer samen met Jochum. Altijd werd er wel 1 of meerdere souvenirs mee genomen daar vandaan. Dan moet je denken aan: knuffelberen, beeldjes, kerstballen, mokken, glazen, popjes, sjaals & mutsen, blikken, speeldozen enz.

  

Samen zijn we ook begonnen met af en toe een Disney film te kopen. We hebben ze bijna allemaal in de kast staan, en regelmatig word er 1 uit de kast getrokken en gaan we er lekker voor zitten. Echt een favoriete film hebben we niet, al moeten we wel eerlijk zeggen dat ‘Lilo & Stitch’, ‘The Lion King’, ‘Finding Nemo’, ‘Winnie the Pooh’ en ‘Frozen’ wel een lichte voorkeur hebben. Van ‘Lilo & Stitch’ en ‘Winnie the Pooh en zijn vriendjes’ hebben we ook de meeste spulletjes verzameld.

   

De Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen beeldjes zijn mij (Albert) zeer dierbaar. Deze heb ik cadeau gehad van mijn moeder, die ze op haar beurt weer van haar moeder had gekregen. Af en toe kom ik (vanwege mijn werk in de thuiszorg) wel eens bij oudere mensen thuis, en vaak hangt er wel ergens een ‘ouderwetse’ letterbak aan de muur waar 1 of 2 van de beeldjes uit deze serie instaan. Ik heb deze serie nog nooit bij iemand anders compleet gezien. Sneeuwwitje is 7 1/2 cm en de dwergen zijn maar 5 cm.

Toen we na een verhuizing alles wat we hebben van Disney bij elkaar zetten, bleek het een hele verzameling te zijn. We kopen het niet bewust om onze verzameling aan te vullen, alleen als we het echt heel leuk of mooi vinden gaat het mee naar huis, anders niet. Alles staat ook door het hele huis nu. Dus je kunt niet echt zien dat het een verzameling is.

    

We hebben een aantal Disney spullen wat we gewoon gebruiken. Zo hebben we een Winnie the Pooh telefoon, waar we gewoon mee kunnen bellen of gebeld worden. De mokken worden ook zeer regelmatig gebruikt. En met de popjes en knuffels wordt dikwijls gespeeld door de neefjes en nichtjes als ze op bezoek komen.

    

Hoeveel spulletjes er in onze Disney Collectie zitten weten we niet. We tellen eigenlijk nooit onze spullen, want het gaat niet om de hoeveelheid vinden wij. Alles wordt gekoesterd, en er wordt zuinig mee omgegaan. Dus zolang wij nog Disney gek zijn, zal er vast nog wel het 1 en ander bij komen.

    

Als je iets van Disney hebt, en je wilt ervan af? Weet je niet waar je ermee heen moet? Je mag ons altijd een berichtje sturen of we interesse hebben in jou voorwerp. Stuur wel even een (duidelijke) foto mee, want dat vinden wij altijd wel prettig en weten we waar het over gaat.

Hieronder staan een aantal pagina’s vermeld,
waarop een gedeelte van onze verzameling te bewonderen is.

– Klik HIER om onze “Disney Beelden” te bekijken.
– Klik HIER om onze “Lilo & Stitch” items te bekijken.
– Klik HIER om onze “Disney knuffels en poppen” te bekijken.
– klik HIER om “Diverse Disney” spullen te bekijken.