Biografie Jochum

Jochum Muurling          Jochum Muurling
Jochum Muurling                   

Hallo allemaal, mijn naam is Jochum Muurling en ik zal mij op deze pagina even aan jullie voorstellen.

Ik ben geboren op 4 juni 1973 in Sneek. Na 28 jaar in het kleine Friese plaatsje Oosterzee (vlakbij Lemmer) te hebben gewoond ben ik terug gegaan naar Sneek om samen te gaan wonen met Albert. Een hele grote stap, die heel goed is uitgepakt.

        
Wapen van Oosterzee                         Oosterzee                            Vlag van Oosterzee          

In mijn leven heeft muziek altijd een grote rol gespeeld. Bij ons thuis stond altijd de radio aan en op die manier ben ik met veel verschillende soorten muziek in aanraking gekomen. Ik vind dan ook veel muziekgenres leuk om naar te luisteren, van instrumentaal tot hardrock en alles wat daar tussen zit.

De countrymuziek is eigenlijk gelijktijdig met Albert in mijn leven gekomen. Ik luisterde voordat ik Albert kende ook wel eens naar country en natuurlijk hadden ook wij wel een paar country Cd’s in de kast, maar sinds 2001 kwam het allemaal in een stroomversnelling. Ik ging vaak mee op de avonden dat Albert les gaf en ook ging ik mee naar feestavonden en festivals. Op die manier heb ik zeer snel geleerd over de countrymuziek en de artiesten.


The Phantom of the Opera

In de countrymuziek heb ik niet echt een favoriete artiest. Als mij gevraagd word van wie ik fan ben, dan moet ik toch zeggen dat dat de rockband Bon Jovi is. Van deze band heb ik alle muziek en ik ben ook al 6 keer naar een concert van hen geweest. Waarvan 1 keer in Hannover in Duitsland. Naast Bon Jovi ben ik de laatste jaren ook een echte musicalfan geworden. Vanaf het moment dat The Phantom of the Opera in Nederland heeft gestaan en ik hier 2 maal naar toe ben geweest, was ik verkocht.

Bon Jovi  Bon Jovi
Bon Jovi

Naast naar muziek te luisteren, heb ik ook jaren zelf muziek gemaakt. Vanaf mijn achtste ben ik lid geweest van de Pier Christiaan Band in Echtenerbrug (Friesland), totdat deze vereniging werd opgeheven door een leden tekort. Ik speelde al die jaren snaredrum. Gelukkig kwam er al snel een uitnodiging uit Balk, van Concordia of wij (Albert en ik) daar niet wilden komen spelen. Na eerst een les bij gewoond te hebben, hebben we ja gezegd. Ik heb hier op Bass-drum gespeeld. Ook heb ik bij een uitvoering van deze vereniging een speldje gekregen van de KNFM ( de nationale bond ), omdat ik 25 jaar in de muziekwereld actief was geweest. Helaas is ook Concordia door ledentekort opgeheven, zodat ik nu helemaal niet meer speel.

          
Snaredrum                                                        Bass-drum

Maar gelukkig had ik er in de tussentijd al een nieuwe hobby bij gekregen. En dat was radio maken. Nadat Thewis Mulder, die vanaf het begin van The Country Club de techniek deed, aan gaf te willen stoppen zaten Albert en Jeltje Noorderwerf zonder technicus. Al heel snel na het bericht van Thewis kwam Albert met de vraag of ik het niet van Thewis wilde overnemen. Ik heb hier best wel even over na moeten denken. Ik had nog nooit een mengpaneel van dicht bij gezien en ook het idee dat andere mensen er naar moesten luisteren vond ik best wel eng.

Ik heb toch de stoute schoenen aangetrokken en heb: “Ja” gezegd. Ik heb 1 keer over de schouders van Thewis meegekeken hoe alles zo’n beetje werkte. Daarna nog een middagje in de studio aan de slag geweest en dingen uitgeprobeerd, en de volgende dag meteen een officiële uitzending gemaakt samen met Albert en Jeltje.

In het begin bediende ik alleen de knopjes en hield ik verder mijn mond, ik was dus nooit in de uitzending te horen. Dit veranderde op het moment dat ook Jeltje het programma verliet. In het begin nam Albert de gehele presentatie voor zijn rekening, maar gaande weg was ik ook steeds meer te horen in de uitzending. Dit is uitgegroeid tot een leuke dubbelpresentatie. Ik kan dus best wel met trots zeggen dat ik nu technicus en medepresentator ben van The Country Club.


Jochum in de studio van Radio Markant

Een hoogtepunt voor mij wat ons programma betreft was vorig jaar. Het programma bestond toen 5 jaar en als klap op de vuurpijl werden wij ook nog 5bij de DCMA-awards voor beste country radioprogramma bij een lokale of regionale omroep van Nederland.

 

2010 – genomineerd voor een: DCMA Award met ons radioprogramma: The Country Club

2012 – 4e plaats behaald bij de: DCMA Awards met ons radioprogramma: The Country Club

 

Bon Jovi