De geheime nacht van Elvis & Marilyn Monroe

Elvis Presley en Marilyn Monroe hebben een geheime romantische nacht beleefd. Dit werd in 2006 onthuld door Byron Raphael, hulpje van Colonel Tom Parker die af en toe ook als loopjongen voor Elvis heeft gewerkt (volgens zijn eigen zeggen).


Byron Raphael

Byron Raphael werkte in eerste instantie voor het “William Morris Agency” waar De Colonel af en toe zaken mee deed. Marilyn Monroe zat ook bij dit agentschap aangesloten, en het leek “William Morris Agency” in 1956 een goed en leuk idee dat Elvis en Marilyn een paar keer zouden gaan daten als publiciteitsstunt. Elvis zag het in eerste instantie wel zitten, maar helaas weigerde Marilyn Monroe dit voorstel vanwege het leeftijdsverschil van 10 jaar. (Marilyn Monroe was 10 jaar ouder dan Elvis Presley.)


Elvis Presley & Marilyn Monroe

Byron vertelde het volgende: “Elvis was in eerste instantie in verlegenheid gebracht door Marilyn’s afwijzing. Ze sloeg dit voorstel af omdat het te publiekelijk was, en omdat ze dacht dat ze nergens meer kon vertonen als de waarheid naar boven kwam”. Byron vervolgt: “Elvis liet het er niet bij zitten, en regelde in het geheim een ontmoeting met haar”.


Elvis Presley & Marilyn Monroe

Twee weken later kreeg Byron Raphael een telefoontje van Elvis met de boodschap om Marilyn Monroe naar het “Beverly Wilshire Hotel” te brengen en haar af te zetten in de suite die hij gehuurd had. Byron deed wat hem gevraagd werd, en haalde haar die avond op en bracht haar naar het Hotel.

    
Marilyn Monroe door de jaren heen

Byron zegt het volgende hierover: “Toen Marilyn Elvis zag in zijn suite, liep ze op hem af en begon hem meteen te zoenen”. Daarna zei Marilyn: “Je bent behoorlijk goed voor een gitarist!”. Twee minuten later liepen ze naar de slaapkamer en deden de deur op slot. Byron wist niet wat hij moest doen, en ging op de bank zitten en dommelde een beetje in.


Elvis Presley & Marilyn Monroe

Byron gaat verder met zijn verhaal: “Plotseling schrok ik wakker toen de slaapkamer deur openging, en ik kon nog net wegduiken achter de bar”. “Zowel Elvis als Marilyn liep naakt de slaapkamer uit, maar ik hield me stil”. “Nadat ze samen nog een drankje hadden gedronken, zette Elvis haar in een taxi zodat ze naar huis kon gaan”.

          
Elvis Presley & Marilyn Monroe

Een aantal dagen later vroeg Byron aan Elvis naar de ontmoeting met Marilyn Monroe. Hij had geantwoord: “Het is een leuke meid, maar veel te lang voor mij”. Dit was de favoriete uitspraak van Elvis als hij niet verder wilde met een meisje. Byron verklaarde ook nog dat: “Marilyn op dat moment nog getrouwd was met toneelschrijver Arthur Miller”. Byron Raphael heeft dit voorval nooit ter sprake gebracht omdat hij bang was dat dit de carrières van beide artiesten behoorlijk veel schade kon toe brengen.


Marilyn Monroe

Marilyn Monroe werd als: Norma Jeane Mortenson geboren op 1 juni 1926 in Los Angeles, California, en overleed op 36-jarige leeftijd op 5 augustus 1962 in Los Angeles, California aan een overdosis medicijnen. In haar jeugdjaren heeft Marilyn diverse achternamen gehad zoals: Mortenson, Mortensen en Baker, maar op haar geboorteakte staat: Mortenson.

– Wilt u meer weten over Marlilyn Monroe, klik dan HIER

  
Marilyn Monroe drie weken voor haar dood

P.S. Alle foto’s waar Elvis & Marilyn samen op staan zijn gefotoshopt.