Ruil/Verzamelkaartjes – The 1956 Bubble Gum Cards

 

Deze verzamelkaartjes werden uitgebracht door het Amerikaanse bedrijf: “Bubbles, Inc.”, dat in 1938 is opgericht door de 4 zonen van: Morris & Rebecca Chigorinsky (Shorin), emigranten uit: Rusland. Het bedrijf: “Bubbles, Inc.” was de eerste fabrikant dat kauwgom produceerde. De “Elvis” kaartjes zijn ontworpen door kleinzoon: Phillip en zijn goede vriend: Sy Berger. Laatst genoemde wordt beschouwd als: “De vader van de moderne honkbal plaatjes in Amerika”.


Verpakking van de kaugom met de Elvis plaatjes

Deze “Elvis” kaartjes werden in 1956 voor maar 5 Dollarcent verkocht samen met een pakje kauwgom. Er werden 66 kaartjes uitgegeven met op de voorkant een ingekleurde zwart/wit foto van Elvis Presley, en op de achterkant stond een vraag getypt waar Elvis weer antwoord op gaf. De eerste 46 kaartjes (Serie 1) was een serie waar voornamelijk foto’s van Elvis te zien zijn in de opname studio’s en tijdens concerten. Men kon de serie herkennen aan de rode gitaar op de onderkant van het kaartje. Vanaf kaartje 47 t/m 66 (Serie 2) zijn er voornamelijk foto’s te zien uit de film: “Love me Tender”, waarin Elvis de hoofdrol speelt. Deze serie is weer te herkennen aan het rode klapbord onderaan het kaartje.


Doos waarin de kaartjes werden verkocht in de winkels

In 2001 werd door uitgever: “Chronicle Book” een aantal kaartjes uit deze serie herdrukt, en in een “Artifacts Box with 14 Genuine Reproductions” bijgesloten. De afgebeelde plaatjes onder aan deze pagina komen uit deze box-set. Alle kaartjes hebben het formaat van: 9 x 6,5 cm.


Artifacts Box with 14 Genuine Reproductions

 

    
Kaart nr. 1
Formaat: 9 x 6,5 cm.

 

    
Kaart nr. 3
Formaat: 9 x 6,5 cm.

 

    
Kaart nr. 4
Formaat: 9 x 6,5 cm.

 

    
Kaart nr. 5
Formaat: 9 x 6,5 cm.

 

    
Kaart nr. 6
Formaat: 9 x 6,5 cm.

 

    
Kaart nr. 7
Formaat: 9 x 6,5 cm.

 

    
Kaart nr. 34
Formaat: 9 x 6,5 cm.

 

    
Kaart nr. 35
Formaat: 9 x 6,5 cm.

 

    
Kaart nr. 36
Formaat: 9 x 6,5 cm.